Camping Bloemenrivièra

De Bloemenrivièra wordt ook wel de Italiaanse Rivièra of de Ligurische kust genoemd. Het is een schitterende groene strook aan de kust in de buurt van de havenplaats Genua. Volgens veel mensen is dit een van de mooiste streken van Italië. Rondom je camping aan de Bloemenrivièra liggen allerlei leuke vissersdorpjes en badplaatsen. Er worden voor toeristen diverse excursies georganiseerd, maar je kunt natuurlijk ook op eigen houtje eropuit trekken, met de auto of op de fiets. Het klimaat aan de Bloemenrivièra is mediterraan. Gedurende de hele zomer kun je rekenen op een heerlijke temperatuur en veel zon.

Vakanties in de Bloemenrivièra (1)

Plaatsen in de Bloemenrivièra

Populaire plaatsen in de Bloemenrivièra

Omgeving

De naam zegt het al: de omgeving van je camping aan de Bloemenrivièra is zeer rijk aan natuurschoon. Bezoek vooral het natuurpark Cinque Terre nabij La Spezia, dat wordt gevormd door de vijf (vandaar Cinque) pittoreske dorpjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Ga met de trein (La Spezia-Genua) naar één van deze plaatsen, en loop via het goed onderhouden wandelpad naar één van de andere. Het stuk van Monterosso al Mare naar Vernazza is het zwaarst, van Manarola naar Riomaggiore is de route juist heel makkelijk te lopen. Cinque Terre staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bloemenrivièra en cultuur

Als je je vakantie viert op een camping aan de Bloemenrivièra, dan ben je het aan jezelf verplicht om een bezoek te brengen aan de oude havenstad Genua. Hier is onder meer de vrijheidsstrijder en verzetsheld Giuseppe Mazzini geboren, naar wie overal in Italië wel een plein of belangrijkste straat is vernoemd. Ook de vioolvirtuoos en componist Niccolò Paganini komt hiervandaan, evenals Cristoforo Colombo, de ontdekker van Amerika. Het historische centrum van Genua is een doolhof van smalle, middeleeuwse steegjes. Aan de Via Garibaldi staan diverse prachtige oude palazzi. Het Palazzo Bianco en het rode Palazzo Rosso huisvesten elk een museum.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in de Bloemenrivièra

Best beoordeelde vakanties

Vakantiepark Villaggio Colombo


5

177 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark Villaggio Colombo

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Bloemenrivièra

Vakantiepark Villaggio Colombo

€ 696p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

177 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark Villaggio Colombo

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook