Camping Calabrië

Calabrië ligt aan de straat van Messina, tegenover het eiland Sicilië, in het midden van de voet van de Italiaanse laars. Er heerst een mild Mediterraan klimaat, zodat je er volop kan wandelen en fietsen zonder dat het te warm wordt. Op een camping in Calabrië neemt de rust bezit van je en voel je je al snel een met de natuur. De hoger gelegen bossen herbergen een unieke flora fauna zoals je nergens anders aantreft. Grillige kliffen en zwaar met conifeerachtige cipressen beboste pieken zetten de toon. Opvallend zijn ook de terrassen en bergplateaus waar de plaatselijke bevolking cactusperen verbouwt.

Vakanties in Calabrië ()

Plaatsen in Calabrië

Populaire plaatsen in Calabrië

Omgeving

Omdat de streek behoorlijk uitgestrekt is, ze diverse handelshavens kent en een vliegveld recentelijk vernieuwd is zijn er maar liefst drie vliegvelden in Calabrië. De meeste grote wegen liggen voornamelijk langs de kust. Er zijn maar een paar grotere doorgaande wegen die zich door het binnenland boren. De stad Consenza is vanwege haar rijke historie en vele bezienswaardigheden de meest bezochte plaats. Andere steden die interessant genoeg zijn om vanaf je camping in Calabrië in een dagtrip in te lassen zijn: Tropea, Capo Vaticano, Pizzo, Scilla, Diamate, Amantea en Soverato. In de warmere valleien zijn er ook in het winterseizoen campings geopend.

Calabrië en cultuur

De oudste nederzettingen die in Calabrië zijn gevonden dateren van 3500 v.Chr. De stam die hier toen leefde noemde zich de Itali. Daardoor zou je kunnen stellen dat Calabrië eigenlijk het oudste stukje Italië is. In de loop der tijden was Calabrië afwisselend in handen van de Byzantijnen, Romeinen en Grieken. Het speciale aan een verblijf op een camping in Calabrië is dat de regio het meest achtergebleven gebied is wat industrialisatie aangaat. Ondanks dat de laatste jaren het toerisme groeiende is, zijn alleen de kust en enkele skigebieden toeristisch te noemen.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Calabrië

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook