Camping Lago Maggiore

Lago Maggiore is na het bekendere Lago di Garda het grootste meer van Italië. Het ligt bij de grens met Zwitserland op een kleine tweehonderd meter hoogte in de uitlopers van de Alpen. Tijdens je vakantie op een camping bij het Lago Maggiore kun je desondanks genieten van een mediterraan klimaat, waarin zelfs diverse subtropische boomsoorten goed gedijen. In juli en augustus heeft ook het water met zo’n twintig graden Celsius een aangename temperatuur. De meeste regen valt hier overigens in de lente. Rond het Lago Maggiore liggen bekende toeristische plaatsen als Ascona, Locarno, Luino, Stresa en Verbania.

Vakanties aan het Lago Maggiore (2)

Plaatsen aan het Lago Maggiore

Populaire plaatsen aan het Lago Maggiore

Omgeving

De omgeving van Lago Maggiore wordt sterk bepaald door de Alpen. Het gebied rond het meer bestaat uit een heuvellandschap, dat de overgangszone vormt tussen de Zwitserse Alpen en de Italiaanse Povlakte. Zeker voor natuur-, fiets- en wandelliefhebbers is een vakantie op een camping aan het Lago Maggiore een uitstekend idee. Je vindt hier allerlei natuurschoon bij elkaar, variërend van het ruim tweehonderd vierkante kilometer grote meer zelf tot groene dalen en machtige bergtoppen. Bij Verbania ligt middels het nationale park Val Grande bovendien het grootste Italiaanse natuurreservaat. Andere indrukwekkende natuurgebieden zijn Vallemaggia, Val Veddasca en Valle Verzasca.

Lago Maggiore en cultuur

Kamperen op een camping bij Lago Maggiore is daarnaast aan te bevelen als je van de gezelligheid en de culturele bezienswaardigheden van de stad houdt. Zo is het Zwitserse Locarno al ruim een eeuw een populaire bestemming voor toeristen. Het pittoreske plaatsje met zijn geel gekleurde huizen staat ook nog eens te boek als de warmste stad van Zwitserland. In het naastgelegen Ascona zorgt het lokale subtropische klimaat ervoor dat er onder meer sinaasappelbomen, mimosabomen en palmen groeien. Verbania is wat groter en is vooral geliefd vanwege zijn fraaie siertuinen en de karakteristieke Borromeïsche Eilanden voor de kust in het meer.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan het Lago Maggiore

Best beoordeelde vakanties

Camping Village Continental


8.1

741 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Village Continental

Camping Isolino


7.5

721 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Isolino

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Lago Maggiore

Camping Village Continental

€ 406p.p.

Vertrek 27-04-2019
8 dagen
Logies

741 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Village Continental

Camping Isolino

€ 413p.p.

Vertrek 04-05-2019
8 dagen
Logies

721 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Isolino

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook