Camping Lazio

Lazio is wellicht de bekendste regio van Italië, mede doordat de hoofdstad Rome zich er bevindt. Het gebied is opgesplitst in vijf provincies en kent een rijke geschiedenis. Resten daarvan vind je niet alleen in de hoofdstad, maar ook ver daarbuiten kom je overal religieuze bouwwerken, musea en archeologische opgravingen tegen. Veel mensen boeken een camping Lazio omdat je er een prettige mix van goed weer, mooie natuur en interessante cultuur aantreft. Het landschap bestaat aan de kust vooral uit zandstranden, in het binnenland is het wat heuvelachtiger en wordt er veel wijnbouw bedreven.

Vakanties in Lazio (1)

Plaatsen in Lazio

Populaire plaatsen in Lazio

Omgeving

Iets ten noordoosten van Rome ligt de landstreek Sabina, vernoemd naar een oud volk dat er ooit woonde. De dorpjes die je er vindt hebben een middeleeuwse uitstraling en ademen een prettige sfeer uit. Het heuvellandschap wordt hier vooral gevuld met olijfbomen, kerken en kloosters. Het gebied is echter veel groter dan alleen Sabina. Vanaf de camping Lazio begeef je je op de mooiste stranden, zie je de mooiste meren en kun je uren fietsen en wandelen langs de vele wijngaarden. En alsof dat nog niet genoeg is kun je je in Rome dagenlang vermaken.

Lazio en cultuur

Rome ligt altijd in de buurt van de camping Lazio en bevat alles waar de cultuurliefhebber naar op zoek is. Denk hierbij aan de vele oude bouwwerken, zoals het Colosseum. Dit is een oud amfitheater dat gebouwd werd voor spelen met gladiatoren. Een ander bijzonder verschijnsel is het Pantheon en natuurlijk de Trevifontein. Van het oude centrum van Rome is alleen het Forum Romanum nog over. Deze ruïnes geven een voorzichtig beeld van het oude Rome. Liefhebbers van musea kunnen op bijna elke straathoek terecht om moderne en klassieke kunst te bekijken. Na een dag rondstruinen kun je er genieten van een lekkere Italiaanse maaltijd.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Lazio

Best beoordeelde vakanties

Happy Camp California Village


5.7

14 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp California Village

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Lazio

Happy Camp California Village

€ 910p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

14 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp California Village

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook