Camping Levicomeer

In het noordoosten van Italië vind je de gemeente Levico Terme, die deel uitmaakt van de provincie Trente. In de zomer boeken veel mensen een camping Levicomeer om te genieten van het gunstige klimaat, de mooie omgeving en culturele uitstapjes die je er kunt maken. Het heuvellandschap in de omgeving van het meer nodigt uit om te recreëren. Aan het meer zelf is voor jong en oud genoeg te doen. Denk hierbij aan zwemmen, zonnen, spelen en vissen. Er is zelfs een hondenstrand te vinden. Vanaf de camping kun je daguitstapjes maken naar steden zoals Bozen en Venetië.

Vakanties aan het Levicomeer (1)

Plaatsen aan het Levicomeer

Populaire plaatsen aan het Levicomeer

Omgeving

De camping Levicomeer ligt in een bijzondere omgeving. Om het meer loopt de befaamde vissersweg. Hier vind je niet alleen de mooiste stekjes om je hengel uit te gooien, het is ook een leuke wandelroute. Het uitzicht is vanaf elke plek langs het meer anders. Aan de andere kant van de heuvel Colle di Tenna ligt het Caldonazzomeer. Deze is nog vele malen groter dan het Levicomeer en is dan ook een aanrader om een keer te bekijken. Actievelingen kunnen zich dagenlang vermaken op de fiets of door verschillende wandelingen te maken. Iets verder weg zijn diverse natuurparken open voor publiek.

Levicomeer en cultuur

Wie een mooie culturele dagtrip wil maken kan vanaf de camping Levicomeer een bezoek aan Venetië brengen. Deze stad is gebouwd op en rond verschillende eilandjes en herbergt een rijke geschiedenis. Een perfecte bestemming voor de museum- en geschiedenisliefhebber. De Italiaanse cultuur staat bekend om een ontspannen sfeer en natuurlijk het lekkere eten. In de hele regio rond het Levicomeer kun je aanschuiven bij een echte Italiaan voor een stevige maaltijd, lunch of tussendoortje. Hier proef je pasta's en pizza's zoals je ze nog nooit eerder hebt gehad. Ook de wijnen uit deze regio zijn aan te raden.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan het Levicomeer

Best beoordeelde vakanties

Camping Due Laghi


7.1

386 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Due Laghi

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Levicomeer

Camping Due Laghi

€ 97p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

386 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Due Laghi

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook