Camping Marche

Een camping Marche aan de Adriatische Zee laat je kennismaken met een authentiek Italië. Deze streek in het midden van Italië is vrij van het massatoerisme en hier kun je dan ook de rust van het groene binnenland met boerderijen opzoeken, of zonnen aan de mooie kustlijn. In de omgeving van Marche liggen tal van wijnhuizen en de wijn in de streek is dan ook niet te versmaden. Naast een rustige ontspannen vakantie is Marche ook geschikt voor actieve vakantiegangers, die kunnen wandelen in de Apennijnen of een stedentrip naar de havenstad Ancona kunnen ondernemen. Of je nu houdt van een ontspannen of actieve vakantie, een verblijf op een camping Marche staat garant voor een prachtige vakantie.

Vakanties in Marche ()

Plaatsen in Marche

Populaire plaatsen in Marche

Omgeving

Je kunt vanuit je camping Marche gemakkelijk naar de gezellig drukke hoofdstad Ancona om te winkelen en een terrasje te pakken. Het oude centrum van Ancona is tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest. Ben je op zoek naar Italiaanse sfeer, breng dan eens een bezoek aan de plaatsjes Portonuovo of Sirolo. In een groene omgeving zijn ook Urbino en Ascoli Piceno met hun ongerepte binnenlanden erg indrukwekkend. Bij het schiereiland Conero liggen hoge kliffen en lange zandstranden, omzoomd door pijnbossen die zorgen voor koele schaduwen en een heerlijke geur verspreiden. In San Marino bevinden zich heel veel toeristen en kun je het racecircuit Imola bezoeken.

Marche en cultuur

De streek rondom de camping Marche ademt de Italiaanse cultuur, met gezellige terrasjes, groene binnenlanden en imposante oude gebouwen. Ook worden er regelmatig culturele festivals gehouden, waar je als vakantieganger meer dan welkom bent. Zo wordt er in de stad Pesaro in augustus het bekende Rossini operafestival gehouden. Daarnaast kun je in Fano eind juli terecht voor een jazzfestival aan zee. Bezoek je graag een Italiaanse markt, dan kan dit in Fossombrone elke week op maandag. Daarnaast ligt in deze staf een groot fort en het natuurgebied Monte Cesane, beide zeker de moeite van een bezoek waard. In de universiteitsstad Urbino liggen tevens een aantal culturele bezienswaardigheden, waaronder het imposante Palazzo Ducale.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Marche

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook