Camping Napolitaanse Rivièra

Rond de baai van Napels ligt de Napolitaanse Rivièra, een van de mooiste kustgebieden van Italië. Vooral de Amalfikust, waar de kleine dorpjes tegen de berghellingen gekleefd lijken te zitten, is indrukwekkend. Een camping aan de Napolitaanse Rivièra is een goede uitvalsbasis om uitstapjes te maken naar Napels, Sorrento, Amalfi, Pompeii en natuurlijk te genieten van de heerlijke stranden rond de baai. Napels ligt op ruim 1800 km vanaf Utrecht en de Napolitaanse Rivièra is zowel met de auto als het vliegtuig goed te bereiken. Het verkeer in Napels is erg chaotisch, zelf rijden wordt daar afgeraden.

Vakanties aan de Napolitaanse Rivièra ()

Plaatsen aan de Napolitaanse Rivièra

Populaire plaatsen aan de Napolitaanse Rivièra

Omgeving

Nergens in Europa vind je zoveel verschillende planten en bloemen als in Italië. Liefhebbers kunnen tijdens wandeltochten vanaf de camping aan de Napolitaanse Rivièra heel wat soorten - waaronder zo'n 25 orchideeënsoorten - tegenkomen. Rond de Vesuvius ligt het Nationaal park Vesuvius, dat - hoewel het tot de kleinere natuurparken behoort - heel verschillende landschappen kent. Kale vlakten rond de krater, dichte bossen op de hellingen en een weelderige begroeiing aan de voet. Maar de steile rotspartijen, de witte stranden en de helderblauwe baai met het eiland Capri zijn de echte blikvangers van de Napolitaanse Rivièra.

Napolitaanse Rivièra en cultuur

De Napolitaanse Rivièra is rijk aan cultuur. Hier vind je tal van stadjes met middeleeuwse kernen, de musea en monumenten van Napels en de overblijfselen van Pompeii en het wat minder bekende - maar niet minder indrukwekkende - Herculaneum. Wil je tijdens je vakantie op een camping aan de Napolitaanse Rivièra de enige echte pizza Caprese proeven, dan doe je dat natuurlijk op het eiland waar deze vandaan komt, namelijk Capri. Op Capri vind je onder andere het museum Villa San Michele, dat is gebouwd van de resten van het oude paleis van keizer Tiberius die hier, net als keizer Augustus, zijn verblijf had.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Napolitaanse Rivièra

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook