Camping Puglia

In Puglia, daar waar de hak van de laars van Italië overgaat in de Adriatische Zee, vind je een ongerept stuk Italië. Puglia heeft de langste kustlijn van Italië maar is niet zo bekend als vakantiebestemming waardoor het op een camping in Puglia nog heerlijk rustig kan zijn. Het laagland levert hier prachtige vergezichten over olijfbomen en wijngaarden en de streek is beroemd om zijn exclusieve wijn, olijf- en pastaproductie. Puglia is door zijn unieke ligging, afwisselde landschap en pareltjes van steden eigenlijk net even anders dan de rest van Italië. Misschien zijn daar de Trulli wel het beste bewijs van, deze typische punthuisjes van gestapelde stenen zie je overal in Puglia, maar nergens anders ter wereld.

Vakanties in Puglia (1)

Plaatsen in Puglia

Populaire plaatsen in Puglia

Omgeving

Vanaf de grillige heuvels bij het schiereiland Gargano strekt Puglia zich uit tot aan het meest zuidelijke puntje; Capo Santa Maria di Leuca. De kuststreek is het dichtst bevolkt en hoe verder je het binnenland in trekt, hoe woester en kaler het gebied wordt. De bekendste stranden en kampeergebieden liggen in het noorden bij de badplaatsen Peschici, Vieste, en Mattinata, en even uit de kust vind je bij de Tremiti eilanden een waar duikparadijs. Verder naar het zuiden zijn bij Otranto nog ongerepte stranden waar indrukwekkende rotsformaties de zee in steken. Je kunt hier prachtige bootexcursies maken naar verschillende eilandjes en grotten. Aan de westkant is ook het schilderachtige Gallipoli erg de moeite waard.

Puglia en cultuur

Mooie steden en dorpen voor een uitstapje vanaf de camping in Puglia zijn Nardò, Bovino, Giovinazzo, Bisceglie en Trani maar vooral het betoverende Lecce is een echte aanrader; het staat ook bekend als klein Florence. De Trulli vind je vooral in Locoronto, Martina Franca en Alberobello. Bijzonder is ook het 70 meter diepe grottenstelsel bij Castellana, met de beroemde Grotta Blanca. Je kunt in het hele gebied prachtige wandelingen maken, vooral in de nationale parken bij Gargano en Alta Murgia waar ook het achthoekige Castel del Monte boven het landschap uittorent. Hoofdstad Bari is vooral een drukke plaats, maar als je de achterafstraatjes van het oude byzantijnse centrum opzoekt, ontdek je ook hier nog de typisch Apulische charme.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Puglia

Best beoordeelde vakanties

Happy Camp - Camping La Masseria


8.6

24 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping La Masseria

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Puglia

Happy Camp - Camping La Masseria

€ 364p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

24 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping La Masseria

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook