Camping Sardinië

Het schitterende Sardinië is een van de grootste eilanden in de Middellandse Zee en maakt deel uit van het grondgebied van Italië. In totaal wonen er 1,6 miljoen mensen, waarvan 500.000 in de hoofdstad Cagliari en omgeving. Sardinië kent een subtropisch en mediterraan klimaat. De zon schijnt er 135 dagen per jaar en de meeste regen valt in de herfst en winter. Het weer in de zomer leent zich dan ook perfect voor een vakantie op een camping op Sardinië, en verspreid over het eiland vind je tientallen kampeergelegenheden. Sardinië kent een grote afwisseling qua landschap, met heuvels, vlaktes, bergen, kliffen en baaien.

Vakanties op Sardinië (3)

Plaatsen op Sardinië

Populaire plaatsen op Sardinië

Omgeving

Naast het heerlijke weer is de prachtige omgeving een belangrijke reden voor mensen om een verblijf op een camping op Sardinië te boeken. Het midden van het eiland wordt gedomineerd door de ruim 1.800 meter hoge berg Punta La Marmora, die op heldere dagen een adembenemend vergezicht over Sardinië biedt. Rond de berg ligt een uitgestrekt heuvellandschap dat onderbroken wordt door dalen, valleien en hoogvlaktes. Een belangrijk deel van het landschap wordt bepaald door bosgebieden en een kwart van het 24.000 vierkante kilometer grote eiland bestaat uit nationale- en regionale natuurparken. Het merendeel hiervan ligt op de zuidelijke helft van Sardinië.

Sardinië en cultuur

Als je vanaf je camping Sardinië verkent, vind je overal langs de wegen overblijfselen van de stenen nuraghi-torens. Deze vormen het belangrijkste en oudste archeologisch-culturele erfgoed van het eiland. De bouwwerken zijn drie- tot vierduizend jaar oud, en de mooiste nog complete nuraghe is de Su Nuraxi van Barumini. Ook de diverse steden herbergen veel cultuur, met name Cagliari in Zuid-Sardinië. De muren en elfde-eeuwse torens van het oude centrum zijn nog intact, en de stad kent ook diverse kathedralen, kerken en basilieken. In het Archeologisch Museum kom je alles te weten over de antieke nuraghe-cultuur.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur op Sardinië

Best beoordeelde vakanties

Happy Camp - Camping Iscrixedda


8.3

11 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Iscrixedda

Happy Camp - Camping Tonnara


7.5

58 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Tonnara

Happy Camp - Camping Ultima Spiaggia


8.4

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Ultima Spiaggia

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Sardinië

Happy Camp - Camping Ultima Spiaggia

€ 668p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

Happy Camp - Camping Ultima Spiaggia

Happy Camp - Camping Iscrixedda

€ 653p.p.

Vertrek 13-07-2019
8 dagen
Logies

11 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Iscrixedda

Happy Camp - Camping Tonnara

€ 661p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

58 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Tonnara

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook