Camping Sicilië

Verblijven op een camping op Sicilië staat garant voor een heerlijke vakantie. Dit eiland – het grootste in de Middellandse Zee – beschikt over een kustlijn van meer dan 1.000 kilometer. Waar je ook bent, je ruikt de zee. Daar komt bij dat niet veel toeristen dit prachtige stukje van Italië hebben ontdekt. Het zijn vooral de Italianen zelf, die hier graag vakantie vieren. Dat zie je terug op de menukaart; op Sicilië wordt nog heel traditioneel gekookt. Verder staat dit eiland bekend om de vele smaakvolle, lokale wijnen. Voeg daar het aangename Middellandse Zeeklimaat aan toe, met veel zonuren in de zomermaanden, en je hebt de ideale bestemming te pakken!

Vakanties op Sicilië ()

Plaatsen op Sicilië

Populaire plaatsen op Sicilië

Omgeving

Welke camping op Sicilië jouw voorkeur ook heeft, je bent verzekerd van uitzicht op zee. Een lekker verfrissende duik in de vroege morgen behoort dus tot de mogelijkheden! Naast veel vertier in én om het water heeft Sicilië meer te bieden. Op slechts enkele tientallen kilometers afstand liggen de Eolische eilanden. Deze eilandengroep – vernoemd naar de Griekse god van de wind – maken deel uit van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Alleen al de zeiltocht ernaartoe is een geweldige ervaring. Natuurlijk moet je ook de Etna bezoeken. Deze vulkaan wordt gerekend tot de actiefste ter wereld. Hoewel zware uitbarstingen van lang geleden dateren, laat de Etna zich vrijwel elk jaar gelden.

Sicilië en cultuur

Sicilië kenmerkt zich door een rijke cultuurgeschiedenis. In de afgelopen eeuwen maakten verschillende volkeren, waaronder de Grieken, de Romeinen, de Elymiërs en de Arabieren, hier de dienst uit. Zo wisselen tempels, kerken en moskeeën elkaar af. De beroemdste tempel is de Dorische Tempel. Deze ligt op een prachtige locatie onderaan de Monte Barbaro. Veel hoger – op de rots Monte San Giuliano – ligt het authentieke plaatsje Erice. Dit plaatsje huisvest vele kerken. Tip: verken de omgeving én culturele attracties op de fiets. Vrijwel elke camping op Sicilië biedt fietsenverhuur aan.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur op Sicilië

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook