Camping Toscaanse Kust

Toscane is een prachtige regio in het midden van Italië en vanwege zijn zachte klimaat en culturele overvloed is het een populaire vakantiebestemming. Een camping aan de Toscaanse kust is een geweldige uitvalbasis voor een vakantie die strand en genieten combineert. Toscane staat immers ook bekend om zijn heerlijke eten en hooggewaardeerde wijnsoorten als Chianti en Montepulciano. Campings kunnen erg van elkaar verschillen. Grote campings hebben vrijwel altijd een zwembad en zijn van alle gemakken voorzien. Je kunt echter ook kleinschalig bij een van de prachtige boerderijen kamperen. De afstand tussen Nederland en Toscane bedraagt gemiddeld 1.300 kilometer.

Vakanties aan de Toscaanse Kust (9)

Plaatsen aan de Toscaanse Kust

Populaire plaatsen aan de Toscaanse Kust

Omgeving

De stadjes van Toscane zijn zo beroemd, dat wel eens wordt vergeten hoe mooi de Toscaanse kust is. De kustlijn is groen met vele baaien waar je kleine, intieme strandjes vindt. De Toscaanse archipel bestaat bovendien uit een aantal wonderschone eilandjes, waaronder Elba. De kustlijn is ongeveer 250 kilometer lang waardoor een camping aan de Toscaanse kust veel variatie biedt. Er zijn brede zandstranden, zoals die van Viareggio, die zeer geschikt zijn voor gezinnen. Wie van ruige stranden houdt, zal zijn hart kunnen ophalen in Cinque Terre, waar het ruige zeewater een betoverend mengsel van blauw en groen vormt.

Toscaanse Kust en cultuur

Een camping aan de Toscaanse kust biedt een ongekende mix van natuur, zee en cultuur. De steden die in de renaissance opkwamen, vormen een schatkist van architectuur en kunst. Florence, Siena en Pisa zijn wereldberoemd en behoren tot de mooiste steden ter wereld. Maar ook Luca, San Gimignano en Arezzo zijn niet te missen. In Florence staat het Uffizi museum natuurlijk centraal met zijn werken van onder andere Botticelli. Veel van de bovenstaande steden hebben, naast indrukwekkende paleizen en kastelen, een kathedraal waarin fresco’s en schilderijen zijn te vinden. Kortom, Toscane is zonder meer een streek die zijn geheimen pas na meerdere vakanties echt prijsgeeft.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Toscaanse Kust

Best beoordeelde vakanties

Vakantiepark Paradú Tuscany EcoResort


8

27 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark Paradú Tuscany EcoResort

Camping Village Park Albatros


6.5

1914 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Village Park Albatros

Human Travel Camping Village Park Albatros


6.5

1914 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Human Travel Camping Village Park Albatros

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Toscaanse Kust

Camping Village Park Albatros

€ 404p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

1914 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Village Park Albatros

Happy Camp - Camping Orbetello

€ 488p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

Happy Camp - Camping Orbetello

Happy Camp - Camping Free Beach

€ 847p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

56 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Free Beach

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook