Camping Umbrië

Umbrië is een regio in het midden van Italië die, vanwege het glooiende en heuvelachtige landschap, ook wel het groene hart van Italië wordt genoemd. Umbrië is geliefd vanwege het zonnige mediterrane klimaat, de pittoreske ommuurde heuveldorpjes en de prachtige olijf- en wijngaarden. De regio grenst aan de westkant aan Toscane, een andere populaire vakantiebestemming. Vanuit een camping in Umbrië breng je gemakkelijk een bezoek aan Perugia, Assisi, Orvieto of Spoletode. Deze steden zijn niet alleen sfeervol en bruisend, maar bieden daarnaast plaats aan enkele historische gebouwen en talloze interessante kunstschatten.

Vakanties in Umbrië ()

Plaatsen in Umbrië

Populaire plaatsen in Umbrië

Omgeving

Umbrië staat bekend om zijn groene en glooiende landschap. Ook zeer de moeite waard is het Lago di Trasimeno, het op vier na grootste meer van Italië. In het meer met een totale oppervlakte van 128 km2 liggen drie kleine, pittoreske eilandjes. Vanuit het plaatsje Castiglione del Lago, dat op een hoge kalkrots gelegen is, heb je een prachtig uitzicht over het meer. Een bezoek aan het Piano Grande mag ook niet ontbreken tijdens een verblijf op een camping in Umbrië. Deze hoogvlakte is 20 km2 groot en ligt op ongeveer 1.500 meter hoogte. De groene hoogvlakte doet haast absurdistisch aan en biedt in de zomerperiode een fantastisch scala aan bloemen in diverse prachtige kleuren.

Umbrië en cultuur

Een camping in Umbrië is uitermate geschikt voor een bezoek aan Assisi, de stad van de heilige Franciscus. De heilige San Francesco zou volgens de overleveringen met dieren kunnen praten. Assisi trekt jaarlijks vele bedevaartgangers en toeristen die allemaal een bezoekje brengen aan de prachtige Basilica, die hoog boven de stad uittorent. Ook de moeite waard is een bezoek aan Perugia, de hoofdstad van Umbrië. Perugia is een bruisende en sfeervolle universiteitsstad met bijzondere charme. Bezoek in Perugia zeker de Duomo di San Lorenzo, de dom van de stad, en het Palazzo dei Priori, het stadhuis van Perugia.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Umbrië

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook