Camping Venetiaanse Rivièra

Aan de Adriatische Zeekust van Noord-Italië bevinden zich talloze vakantieparadijzen en toeristenoorden. Deze liggen voor het grootste deel ten oosten van Venetië. Het kustgebied bij de stad staat ook wel bekend als de Venetiaanse Rivièra. Hier strekt zich over een lengte van ongeveer honderd kilometer een veelzijdig strandgebied uit dat op miljoenen bezoekers per jaar kan rekenen. Vanaf je camping aan de Venetiaanse Rivièra is een dagtrip naar Venetië goed te doen. Realiseer je dan wel dat je het centrum van de grachtenstad niet met de auto kunt bereiken. Ook de Venetiaanse Rivièra zelf heeft overigens genoeg te bieden.

Vakanties aan de Venetiaanse Rivièra (17)

Plaatsen aan de Venetiaanse Rivièra

Populaire plaatsen aan de Venetiaanse Rivièra

Omgeving

Hoewel toeristen de Venetiaanse Rivièra in de eerste plaats bezoeken voor de stranden en het aantrekkelijke zomerweer, hoef je je niet alleen te beperken tot in de zon liggen. Aan de kust zijn gevarieerde landschappen, bestaande uit natuurgebieden, duinenrijen, bossen, moerassen, landbouwgronden, lagunes en rivierdelta’s. Er zijn dus voldoende uitstapjes die je kunt plannen. Doordat de omgeving weinig heuvels en hoogteverschillen kent, zijn vanaf een camping aan de Venetiaanse Rivièra bovendien uitstekend fietstochten te maken. Het waterrijke landschap is natuurlijk ook perfect voor bootexcursies. Voor de kust liggen diverse eilanden die een bezoekje waard zijn.

Venetiaanse Rivièra en cultuur

Voor de meeste cultuur aan de Venetiaanse Rivièra moet je vanzelfsprekend in Venetië zijn. Deze stad heeft talloze bruggen, monumenten, musea en andere bezienswaardigheden. En uiteraard ontkom je ook niet aan het maken van een tochtje per gondel door de grachten. Afhankelijk van waar je camping aan de Venetiaanse Rivièra zich bevindt, kun je ook in de kleinere plaatsjes de nodige cultuur vinden. Zo beschikt het dicht bij Venetië gelegen Cavallino over schilderachtige jachthavens en vind je langs de toeristische kuststrook diverse sfeervolle vissersplaatsjes. Oude dorpscentra, authentiek uitziende straatjes en felgekleurde huizen worden hier steevast afgewisseld door lange zandstranden en drukbezochte vakantieresorts.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Venetiaanse Rivièra

Best beoordeelde vakanties

Villaggio Rosapineta Sud


8.8

53 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Villaggio Rosapineta Sud

Camping Vela Blu


8.7

75 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Vela Blu

Camping Village Pino Mare


8.3

52 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Village Pino Mare

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Venetiaanse Rivièra

Happy Camp - Italy Camping Village

€ 196p.p.

Vertrek 11-05-2019
8 dagen
Logies

27 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Italy Camping Village

Happy Camp Jesolo Village

€ 1.022p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

19 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp Jesolo Village

Happy Camp - Camping Ca'Savio

€ 1.050p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies

554 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Ca'Savio

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook