Camping Dalmatië

Kroatië is bij vakantiegangers vooral populair vanwege het gunstige klimaat en de vele bezienswaardigheden. Deze ingrediënten komen mooi samen in de regio Dalmatië. Hiertoe behoren steden zoals Dubrovnik, Hvar en Split. Deze stadjes hebben vaak een historisch centrum met oude gebouwen en huisjes die de moeite waard zijn om te bekijken. Na een lange dag kun je even bijkomen op een terrasje en vervolgens proeven van het nachtleven. Natuurliefhebbers kunnen het beste een camping Dalmatië boeken. In de regio vind je veel natuurparken met veel bomen en meren.

Vakanties in Dalmatië (5)

Plaatsen in Dalmatië

Populaire plaatsen in Dalmatië

Omgeving

Het nationale park Krka is een mooi natuurgebied dat vooral bezocht wordt vanwege de beroemde Krkawatervallen. In het park groeien meer dan 800 plantsoorten en leven ook veel bijzondere dieren. Denk hierbij aan honderden vogelsoorten en enkele zeldzame vleermuissoorten. Een ander bijzonder nationaal park in de buurt van de camping Dalmatië is Kornaten. Dat bestaat uit 89 eilanden en rotsen die amper begroeid zijn. Ook hier leven veel vogels en groeien enkele aparte planten en bloemen. Wie de onderwaterwereld van dichtbij wil zien kan rond het eiland Zlatni Rat al snorkelend zijn ogen uitkijken.

Dalmatië en cultuur

In de oude binnenstad van Dubrovnik staan enkele culturele bezienswaardigheden, zoals een fort, kathedraal en paleis. Dat geldt ook voor Split, waar ook een mooi stadspark en het strand goed bezocht worden. Vlakbij Split ligt Šibenik. Bijzonder is het Šibenik Museum, dat een mooie collectie met archeologische voorwerpen huisvest. De visserij is nog altijd belangrijk voor veel kustplaatsen. De keuken die je aantreft in de buurt van de camping Dalmatië bevat dan ook veel vis als hoofdbestandsdeel. De maaltijden zijn er sterk beïnvloed door de Griekse en Romeinse keuken. Naast stoofpotjes wordt er ook veel pasta en kaas gegeten.

Taal

De officiële taal in Kroatië is het Kroatisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Kroatië heeft als betaalmiddel de Kuna. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Kroatië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Kroatië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Kroatië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Kroatië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 192, ambulance: 194 en brandweer: 193.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/kroatie/

Kraanwater

Het kraanwater in Kroatië is veilig te drinken.

De temperatuur in Dalmatië

Best beoordeelde vakanties

Camping Strasko


7.7

136 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Strasko

Camping Zaton Holiday Resort


6.9

708 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Zaton Holiday Resort

Camping Park Soline


5.6

156 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Park Soline

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Dalmatië

Camping Zaton Holiday Resort

€ 476p.p.

Vertrek 27-07-2019
8 dagen
Logies

708 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Zaton Holiday Resort

Camping Strasko

€ 476p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

136 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Strasko

Camping Park Soline

€ 378p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

156 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Park Soline

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook