Camping Istrië

Istrië is het grootse schiereiland van de Adriatische Zee en wordt begrensd door de Golf van Triest en de Kvarnergolf. Het grootste gedeelte van Istrië behoort tot Kroatië, een klein gedeelte tot Italië en Slovenië. Istrië heeft door de strategische ligging een onrustige geschiedenis gehad en veel verschillende overheersers gekend. Op het schiereiland zijn voornamelijk nog historische restanten te vinden van de Romeinse overheersing. Een camping op Istrië is zeer geliefd als vakantiebestemming door het afwisselende landschap, de schitterende kustlijn en het kraakheldere water van de Atlantische Oceaan.

Vakanties in Istrië (6)

Plaatsen in Istrië

Populaire plaatsen in Istrië

Omgeving

Het schiereiland Istrië heeft een zeer divers landschap. Zo geniet je vanaf een camping in Istrië van uitgestrekte zandstranden, prachtige baaien, groene bossen en hoge bergtoppen. Een bezoek aan het nationale park Krka mag absoluut niet ontbreken tijdens een vakantie op Istrië. De rivier de Krka stroomt door een prachtig groen en bosrijk gebiedt en vormt hier enkele imposante watervallen. Het gebied is door zijn zeer rijke flora en fauna van grote ecologische waarde. In de lagere delen van de watervallen kun je heerlijk zwemmen in deze schitterende groene oase. Liefhebbers van ruigere natuur kunnen schitterende wandelingen maken in het natuurgebied rondom het Ucka gebergte, met bergtoppen tot wel 1.400 meter.

Istrië en cultuur

Cultuurliefhebbers brengen tijdens een verblijf op een camping in Istrië een bezoek aan de 3.000 jaar oude stad Pulsa. De Arena van Pulsa is gebouwd in de eerste eeuw na Christus en is het best bewaarde Romeinse amfitheater ter wereld. In de zomer vinden hier dagelijks vele concerten en theatervoorstellingen plaats. Ook de moeite waard is een bezoek aan het levendige en historische havenstadje Porec. Dit plaatsje is al meer dan 2.000 jaar oud en heeft een prachtig historisch centrum om heerlijk doorheen te slenteren. Bezoek in Porec daarnaast de schitterende basiliek van St. Eufrasius. Deze basiliek werd in de 6e eeuw gebouwd in Byzantijnse stijl en is ook van binnen rijkelijk versierd.

Taal

De officiële taal in Kroatië is het Kroatisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Kroatië heeft als betaalmiddel de Kuna. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Kroatië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Kroatië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Kroatië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Kroatië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 192, ambulance: 194 en brandweer: 193.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/kroatie/

Kraanwater

Het kraanwater in Kroatië is veilig te drinken.

De temperatuur in Istrië

Best beoordeelde vakanties

Happy Camp - Camping Park Umag


7.4

966 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Park Umag

Happy Camp - Camping Bijela Uvala


6.9

1216 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Bijela Uvala

Aminess Maravea Camping Resort


6.7

173 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Aminess Maravea Camping Resort

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Istrië

Happy Camp - Camping Lanterna

€ 180p.p.

Vertrek 18-05-2019
8 dagen
Logies

1105 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Lanterna

Happy Camp - Camping Bijela Uvala

€ 840p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

1216 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Bijela Uvala

Camping Oliva

€ 360p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

282 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Oliva

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook