Camping Kvarner

Een van de belangrijkste landen voor een vakantie op de Balkan is Kroatië. Vooral het kustgebied aan de Adriatische Zee mag elke zomer veel toeristen verwelkomen. De populairste streek hier is de Kvarnergolf, een baai die zich voor de noordkust van het langgerekte land bevindt. Op een camping aan de Kvarner kun je uitgebreid genieten van zon, zee en strand. Maar in de omgeving vind je ook charmante havenplaatsjes, pittoreske vissersdorpjes en mooie natuurgebieden. In de baai liggen meerdere grote en kleine eilanden, die geliefd zijn bij toeristen en zich goed lenen voor een vakantie op een camping in de Kvarner.

Vakanties in Kvarner ()

Plaatsen in Kvarner

Populaire plaatsen in Kvarner

Omgeving

De grootste en meest toeristische eilanden in de Golf van Kvarner zijn Krk, Cres, Rab en Pag. De eilanden hebben een veelal heuvelachtig binnenland met enerzijds bossen en natuurgebieden en anderzijds droge en kale landschappen. De kusten worden gekenmerkt door grillige inkepingen en rotskliffen, maar je vindt er ook prachtige baaien met vaak lange kiezel- en zandstranden. Tijdens een verblijf op een camping aan de Kvarner zijn er verschillende natuurreservaten die je kunt bezoeken. Op het vasteland bij de stad Rijeka ligt bijvoorbeeld nationaal park Risnjak, terwijl op het eiland Cres dolfijnexcursies worden georganiseerd en een dolfijnenreservaat is.

Kvarner en cultuur

Vanaf de camping in de Kvarner zijn diverse culturele tochtjes te maken. Heel indrukwekkend is het oude centrum van Rab op het gelijknamige eiland. Het ligt op een hoge klif aan zee en beschikt naast oude gebouwen over meerdere middeleeuwse kerken. Schilderachtige kust- en bergdorpjes bezoeken kan op Cres, waar het plaatsje Valun bijvoorbeeld geheel autovrij is. Het iets kleinere eiland Krk heeft oude stadjes als Krk en Punat, wijngebieden en diverse bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd. Op het eiland Pag kun je in de hoofdstad met dezelfde naam diverse kerken, kathedralen en andere bouwwerken uit de middeleeuwen bewonderen.

Taal

De officiële taal in Kroatië is het Kroatisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Kroatië heeft als betaalmiddel de Kuna. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Kroatië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Kroatië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Kroatië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Kroatië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 192, ambulance: 194 en brandweer: 193.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/kroatie/

Kraanwater

Het kraanwater in Kroatië is veilig te drinken.

De temperatuur in Kvarner

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook