Camping Luxemburg

Luxemburg is het op een na kleinste land van de Europese Unie. Voor zover bekend werden de eerste nederzettingen er in de tweede eeuw voor de jaartelling gebouwd door de Kelten. Tegenwoordig bestaat de bevolking ongeveer voor de helft uit 'originele' bewoners en de andere helft uit buitenlanders. Doordat het noorden van het land in de Ardennen ligt is het er redelijk heuvelachtig en boomrijk. Het zuiden is qua landschap iets diverser. De grote hoeveelheid natuur maakt het boeken van een camping Luxemburg een aanrader voor mensen die van rust en het buitenleven houden.

Vakanties in Luxemburg ()

Regio's in Luxemburg

Populaire regio's in Luxemburg

Omgeving

In Luxemburg vanaf de camping begeef je je snel naar de meest aparte landschappen. De natuurparken Our en Uewersauer in het noordelijke gedeelte zijn een ideale omgeving om te wandelen, mountainbiken, wielrennen of vissen. De rivieren in Luxemburg zitten vol met forellen, snoeken en karpers. In het zuiden is het wat minder ruig, maar ook daar is genoeg te zien. Zo mag je het rotsachtige Klein Zwitserland en diens waterval niet missen. Door de rijke geschiedenis met hertogdommen zul je in Luxemburg veel sprookjesachtige kastelen tegenkomen. Voor een stedentrip kun je het beste naar de gelijknamige hoofdstad van het land gaan.

Luxemburg en cultuur

Er zijn diverse culturele routes te volgen binnen Luxemburg. Deze voeren je onder meer langs Vianden, Echternach en Remich. Wil je echt iets meer over de cultuur leren, dan moet je het nationaal museum een bezoekje brengen. Kunstliefhebbers kunnen zich melden in het Mudam museum. Luxemburg herbergt zo'n 17 kilometer aan ondergrondse gangen, en een aantal van deze zogenoemde kazematten zijn geopend voor het publiek. Voor een lekker diner kun je altijd terecht in een van de restaurants in de omgeving van de camping in Luxemburg. Er wordt een mengeling aan gerechten van over de hele wereld geserveerd, dus er zit altijd wel iets lekkers tussen.

Taal

De officiële taal in Luxemburg is het Luxemburgs. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Luxemburg heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Luxemburg heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Luxemburg zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Luxemburg is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Kroatië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 192, ambulance: 194 en brandweer: 193.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/luxemburg/

Kraanwater

Het kraanwater in Luxemburg is veilig te drinken.

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook