Camping Nederland

Wie een geslaagde kampeervakantie wil ondernemen hoeft het niet altijd ver te zoeken. Ook Nederland heeft voor de natuur- en cultuurliefhebber namelijk veel opmerkelijke en unieke bezienswaardigheden in huis. Met name de grotere steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Maastricht zijn geliefde bestemmingen voor een vakantie, en langs de Noordzee ligt een gevarieerd kustaanbod. Zoek je natuur rond een camping in Nederland, dan biedt het binnenland goede mogelijkheden. Prachtige landschappen meer landinwaarts zijn bijvoorbeeld de Veluwe, de Weerribben, de zandgronden van Noord-Brabant en de heuvels van Limburg. Daarnaast zijn traditionele vissers- en kaasplaatsjes populair onder toeristen.

Vakanties in Nederland ()

Regio's in Nederland

Populaire regio's in Nederland

Vakantie Gelderland

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Gelderland

Vakantie Zeeland

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Zeeland

Vakantie Zuid-Holland

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Zuid-Holland

Omgeving

Nederland is een waterrijk land dat wordt gekenmerkt door zijn relatief lange kustlijn. De Noordzee, het strand en de duinen bepalen het landschap over een lengte van maar liefst 450 kilometer. Een heel bijzonder watergebied in het noorden is de Waddenzee met zijn rijke fauna, sfeervolle eilanden en grote eb en vloedverschillen. In het zuidwesten van het land ligt het schitterende duingebied van Zeeland met het nationale park de Oosterschelde. Wil je vanaf je camping in Nederland meer unieke natuurgebieden ontdekken, dan zijn het moerasgebied van de Oostvaardersplassen, de heide- en zandgronden van het Drents-Friese Wold en het Zuid-Limburgse Heuvelland zeker een bezoek waard.

Nederland en cultuur

Naast rijke natuurgebieden heeft Nederland ook een lange geschiedenis van kunst en cultuur. Amsterdam en Maastricht hebben de meeste historische monumenten en bezienswaardigheden. Een mooi voorbeeld van middeleeuwse Amsterdamse architectuur is bijvoorbeeld de Oude Kerk. Daarnaast beschikt de stad middels het Van Gogh-museum en het Rijksmuseum ook over enkele drukbezochte musea. Maastricht heeft onder andere de Sint-Servaasbasiliek en het Bonnefantenmuseum. Wat je tijdens een vakantie op een camping in Nederland ook niet mag missen zijn het bloemenpark De Keukenhof in Lisse en de miniatuurstad Madurodam in Den Haag. Interessante oude plaatsjes zijn ook kaasstad Gouda, het dolfijne Harderwijk, Hanzestad Elburg en het vissersdorp Volendam.

Taal

De officiële taal in Nederland is het Nederlands. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Nederland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Niet van toepassing

Vaccinatie

Voor Nederland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Nederland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Nederland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs.

Reisadvies

Niet van toepassing

Kraanwater

Het kraanwater in Nederland is veilig te drinken.

Foto's en Video

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook