Camping Gelderland

Gelderland is de grootste provincie van Nederland en valt onder te verdelen in vier regio's: Arnhem-Nijmegen, het Rivierenland, de Veluwe en de Achterhoek. Deze gebieden tezamen zorgen voor een grote diversiteit aan landschappen en bezienswaardigheden. Van bossen tot landbouw en van monumentale panden in steden tot fruitteelt; je vindt het er allemaal. Veel mensen boeken dan ook een camping in Gelderland, omdat je er alle kanten op kunt. Een korte of lange vakantie naar Gelderland is ideaal voor mensen die houden van actief buiten zijn, cultuur willen opsnuiven of simpelweg even pas op de plaats willen houden.

Vakanties in Gelderland ()

Plaatsen in Gelderland

Populaire plaatsen in Gelderland

Omgeving

In de stadsregio rondom Arnhem en Nijmegen vind je veel monumentale panden en sfeervolle gebieden, die er letterlijk om vragen bewandeld te worden. De Veluwe is meer geschikt voor mensen die van intensief wandelen, fietsen of hardlopen houden. In de Achterhoek zijn veel oude landerijen, met een uniek aanzicht. Dat geldt ook voor de Betuwe, waar onder meer appels en peren grootschalig verbouwd worden. Ook voor de kleintjes zijn er genoeg leuke dingen te doen. Ga eens een dagje naar Burger's Zoo bij Arnhem of de Apenheul in Apeldoorn. Daar ligt ook pretpark Julianatoren. Vanaf de camping Gelderland ben je er zo.

Gelderland en cultuur

De provincie telt ruim honderd musea, dus een leerzaam uitstapje vlak bij de camping in Gelderland is zo gemaakt. Het Kröller-Müller museum is gelegen in een bosrijk gebied en bevat veel bekende kunstwerken. Met de kleintjes kun je naar het Oude Ambachten en Speelgoed museum in Terschuur, waar vroegere tijden weer tot leven komen. Mensen met interesse voor de geallieerde Operation Market Garden gaan naar het bekende Airborne museum in Oosterbeek. Na een actieve dag wil je natuurlijk lekker eten. Leuke en lekkere restaurants en cafés kom je onderweg gelukkig genoeg tegen, vaak gelegen in oude boerderijen of rijksmonumenten, zodat zelfs eten en drinken een unieke ervaring is.

Taal

De officiële taal in Nederland is het Nederlands. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Nederland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Niet van toepassing

Vaccinatie

Voor Nederland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Nederland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Nederland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs.

Reisadvies

Niet van toepassing

Kraanwater

Het kraanwater in Nederland is veilig te drinken.

De temperatuur in Gelderland

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook