Camping Limburg (NL)

Limburg is niet voor niets een van de populairste vakantiebestemmingen van Nederland. Met het heuvelachtige landschap, vriendelijke mensen en heerlijk eten waan je je al snel in het buitenland. Veel vakantiegangers die er een keer naartoe gaan keren daarna vaker terug. Een verblijf op een camping Limburg is dan ook de beste manier om deze natuurrijke omgeving te ontdekken. Zo kun je naar het gezellige Valkenburg, het mooie uitzicht van het drielandenpunt en het oude Maastricht. Tot rust komen of actief bezig zijn, in Limburg kan het allemaal.

Vakanties in Limburg (NL) ()

Plaatsen in Limburg (NL)

Populaire plaatsen in Limburg (NL)

Omgeving

Limburg is natuurlijk vooral populair bij fietsers en wandelaars. Elke wielertoerist moet de Cauberg in Valkenburg een keer beklommen hebben en wandelaars laten zich graag verrassen door de mooie routes die zijn uitgestippeld. Bovenop de Cauberg liggen de warmwaterbronnen en het casino waar je een leuke avond uit kunt hebben. Maastricht is nooit ver weg en de beste plek voor een dagje uit vanaf je camping in Limburg. Met veel cafés en restaurants, winkels en historische gebouwen komt iedereen er aan zijn trekken. Park Gravenrode is niet alleen een mooi natuurgebied, je vindt er ook attracties als een museumplein, dierenpark en SnowWorld.

Limburg en cultuur

Vanaf de camping in Limburg zijn de grotten en mijnen in Valkenburg altijd dichtbij. Zij vertellen je iets meer over de omgeving en haar geschiedenis. Het Discovery Center Continium in Kerkrade behelst een centrum van kennis en wetenschap die je zelf kunt ervaren. In Hoensbroek staat een van de grootste kastelen van Nederland waar regelmatig leuke evenementen plaatsvinden. Op zoek naar lekker eten en drinken? Limburg staat bekend om haar bourgondische keuken. Een lekkere maaltijd met een goed speciaalbiertje op het Vrijthof in Maastricht is dan ook de perfecte afsluiting van een actieve dag.

Taal

De officiële taal in Nederland is het Nederlands. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Nederland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Niet van toepassing

Vaccinatie

Voor Nederland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Nederland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Nederland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs.

Reisadvies

Niet van toepassing

Kraanwater

Het kraanwater in Nederland is veilig te drinken.

De temperatuur in Limburg (NL)

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook