Camping Zeeland

Zeeland is de meest zuidwestelijk gelegen Nederlandse provincie en bevindt zich aan de kust. De Romeinen wisten het gebied al te vinden, getuige beeldhouwwerk uit die tijd, die uit de Oosterschelde naar boven is gehaald. Vakantiegangers bezoeken Zeeland vooral vanwege de rust, zee, natuur en bekende toeristische trekpleisters. Vanaf de camping in Zeeland ben je zo op het strand. Naast het natuurlijk schoon is er ook op cultureel vlak genoeg te doen. Zo heb je altijd genoeg ingrediënten voor een leuk dagje weg. Of je nou van musea houdt of liever iets actiefs doet, in Zeeland kan het allemaal.

Vakanties in Zeeland ()

Plaatsen in Zeeland

Populaire plaatsen in Zeeland

Omgeving

Naast de vele stranden staat Zeeland ook bekend om haar Deltawerken. De provincie is opgebouwd uit een aantal schiereilanden die met elkaar verbonden zijn door de Deltawerken. Op de Oosterscheldekering ligt Neeltje Jans, een themapark waar je alles kunt zien en beleven over de Deltawerken. Er zijn fiets- en wandelroutes aangelegd die je door de mooiste plekjes van Zeeland en de Deltawerken voeren. Waterliefhebbers kunnen onder meer surfen, duiken (met naar Nederlandse maatstaven prima zichtcondities) en kanoën. Het boeken van een camping in Zeeland is dus de juiste keuze voor mensen die van het buitenleven houden.

Zeeland en cultuur

Wie in Zeeland een camping in de buurt van Middelburg boekt, ziet de Lange Jan al van verre boven de rest uitkomen. Deze abdij is ruim 90 meter hoog en stamt uit de 14e eeuw. Hij is te bezoeken en de toren is te beklimmen. In Sluis staat de enige Nederlandse belfort, een verstevigde toren die in tijden van nood gebruikt kon worden voor bescherming van de dorpsbewoners. De klederdracht wordt bijna niet meer gedragen, maar op het gebied van lekkernijen is er nog genoeg 'typisch Zeeuws' te vinden. Wie in Zeeland is moet zeker een bolus en boterbabbelaar geproefd hebben.

Taal

De officiële taal in Nederland is het Nederlands. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Nederland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Niet van toepassing

Vaccinatie

Voor Nederland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Nederland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Nederland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs.

Reisadvies

Niet van toepassing

Kraanwater

Het kraanwater in Nederland is veilig te drinken.

De temperatuur in Zeeland

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook