Camping Oostenrijk

Oostenrijk is een land gelegen in Centraal-Europa in het zuiden van Tsjechië en Duitsland. Het Duits is dan ook de officiële taal in het grootste gedeelte van Oostenrijk. De sfeervolle en historische hoofdstad van het land, Wenen, ligt in het westen van Oostenrijk vlak bij de grens met Slowakije. Een verblijf op een camping in Oostenrijk is met name geliefd bij liefhebbers van hoge bergketens. De Alpen strekken zich namelijk uit over maar liefst driekwart van de oppervlakte van Oostenrijk. De hoogste berg van het land is de 3.797 meter hoge Großglockner. Slechts één derde van het landoppervlak van Oostenrijk ligt lager dan 500 meter.

Vakanties in Oostenrijk (1)

Regio's in Oostenrijk

Populaire regio's in Oostenrijk

Vakantie Karinthië

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Karinthië

Vakantie Stiermarken

Kies uit 1 accommodaties.

Bekijk deze regio (1)
Vakantie Stiermarken

Vakantie Tirol

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Tirol

Omgeving

Populaire regio's voor een vakantie op een camping in Oostenrijk zijn Tirol en het Salzburgerland. Het Salzburgerland wordt gekenmerkt door hoge bergtoppen, uitgestrekte heuvels en sparrenbossen. Ook zeer de moeite waard is een trip naar Bad Dürnberg, waar je een prachtige, nog in werking zijnde zoutmijn bezoekt. Vlak bij het plaatsje Werfen bezoek je de indrukwekkende Eisriesenwelt, de grootste ijsgrot ter wereld. De regio Tirol staat bekend om de schitterende berglandschappen, uitgestrekte bossen, gletsjers, watervallen en fraaie dalen. Ook wandel je hier door de prachtige, groene alpenweiden die bedekt zijn met schitterende, felgekleurde bloemen.

Oostenrijk en cultuur

Tijdens een vakantie op een camping in Oostenrijk mag een bezoek aan Wenen niet ontbreken. De Oostenrijkse hoofdstad staat niet voor niks bekend als culturele hoofdstad met een zeer rijke geschiedenis. Wenen kent een aantal imposante paleizen, waarvan het Schloss Schönbrunn en het Hofburg Paleis het meest de moeite waard zijn. Breng ook een bezoek aan de prachtige Stephansdom. In deze indrukwekkende kathedraal bevindt zich de zetel van de Oostenrijkse aartsbisschop. Naast Wenen is ook Salzburg, de vierde stad van het land, zeer de moeite waard. De stad is bekend als geboorteplaats van Mozart en van de film ’The Sound of Music’. Bezoek in Salzburg daarnaast zeker de uit 696 daterende benedictijnerabdij St. Peter, het oudste bouwwerk van de stad.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Oostenrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Oostenrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in oostenrijk is 220 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Oostenrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/oostenrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Oostenrijk is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Happy Camp - Camping Bella Austria


7.5

193 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Bella Austria

Foto's en Video

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Oostenrijk

Happy Camp - Camping Bella Austria

€ 360p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

193 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Bella Austria

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook