Camping Slovenië

Slovenië is een klein land gelegen op de Balkan in Centraal-Europa. Het land grenst aan de zuidrand van de Alpen en heeft in het westen een korte kuststrook aan de Adriatische Zee. Slovenië heeft lange tijd deel uitgemaakt van het voormalig Joegoslavië en riep pas in 1991 onafhankelijkheid uit. In 2004 trad Slovenië toe tot de EU en sinds 2007 kun je er ook met de euro betalen. Slovenië is nog niet zo bekend als vakantiebestemming, maar een vakantie op een camping in Slovenië begint steeds meer aan populariteit te winnen. Slovenië heeft namelijk zowel interessante en bruisende steden als prachtig natuurschoon te bieden.

Vakanties in Slovenië (1)

Regio's in Slovenië

Populaire regio's in Slovenië

Omgeving

Ondanks de kleine oppervlakte van het land heeft Slovenië een groots en divers landschap. Je vindt er zowel hoge bergtoppen, diepe valleien, prachtige meren, uitgestrekte vlaktes en spectaculaire grotten. Slovenië is daarnaast rijkelijk bebost en daarmee een van de groenste regio's van Europa. Ook de grotten die zich in het zuiden van het land in het poreuze kalkgesteente hebben gevormd zijn zeer de moeite waard. Tijdens een verblijf op een camping in Slovenië mag een bezoek aan de druipsteengrotten van Škocjan niet ontbreken. Een tocht door deze fraaie grotten brengt je op 200 meter diepte naar prachtige ondergrondse watervallen. Ook zeer de moeite waard is het ijsmeer Bled.

Slovenië en cultuur

Een bezoek aan Ljubljana is een absoluut hoogtepunt tijdens een verblijf op een camping in Slovenië. De Sloveense hoofdstad is een kleine, maar bruisende en moderne stad met een prachtig historisch centrum. Rondom het Prešerenplein, het centrale plein van Ljubljana, vind je enkele interessante bouwwerken. Niet te missen door de opvallende rode kleur is het uit 1660 daterende Franciscanenklooster. Het plein is verbonden met het oude centrum via de beroemde drievoudige brug over de rivier de Ljublijanica. Ook de moeite waard is een wandeling naar de, op 376 meter hoogte gelegen, burcht van Ljubljana.

Taal

De officiële taal in Slovenië is het Sloveens. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Slovenië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Slovenië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Slovenië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Slovenië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Slovenië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/slovenie/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Slovenië veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Happy Camp - Camping Terme Catež


6.3

434 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Terme Catež

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Slovenië

Happy Camp - Camping Terme Catež

€ 563p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies

434 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Terme Catež

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook