Camping Spanje

Een camping in Spanje kan aan ieders verwachting voldoen. Niet alleen met betrekking tot de locatie, maar ook ten aanzien van de gewenste faciliteiten. Zo zijn er fantastische gezinscampings, waar jong en oud het naar de zin wordt gemaakt. Daarnaast zijn er ook voor andere doelgroepen uiteenlopende mogelijkheden, zoals een kampeerlocatie, waar rust in de natuur overheerst tot speciale campings voor jongeren die de tijd van hun leven willen beleven. De meest populaire locaties om te kamperen zijn aan de kust van Spanje te vinden, maar in het binnenland zijn er ook schitterende mogelijkheden om van een kampeervakantie te genieten.

Vakanties in Spanje (23)

Regio's in Spanje

Populaire regio's in Spanje

Camping Costa Barcelona

Camping Costa Barcelona

Kies uit 7 accommodaties.

Bekijk deze regio (7)
Camping Costa Barcelona
Camping Costa Brava

Camping Costa Brava

Kies uit 12 accommodaties.

Bekijk deze regio (12)
Camping Costa Brava
Camping Costa Dorada

Camping Costa Dorada

Kies uit 4 accommodaties.

Bekijk deze regio (4)
Camping Costa Dorada

Omgeving

Iedere camping in Spanje bevindt zich weer in een andere omgeving. Bijvoorbeeld zo dicht mogelijk bij het strand of midden in een toeristische plaats. De omgeving nodigt in elk geval altijd uit om ontdekt te worden. Een verblijf aan zee biedt alle ingrediënten voor een strandvakantie en een vakantie in de bergen biedt alle gelegenheid om avontuurlijke activiteiten te ondernemen. Vanaf iedere camping kan er op een gemakkelijke manier een grote stad bezocht worden. Daarnaast zijn er in de toeristische gebieden altijd mogelijkheden om een pretpark of waterpark te bezoeken of een excursie te boeken. Bijvoorbeeld een boottocht over zee of jeepsafari in het binnenland.

Spanje en cultuur

Het is altijd leuk om vanaf de camping in Spanje kennis te maken met de Spaanse cultuur. De siësta bestaat in de minder toeristische gebieden nog altijd en wordt gebruikt om uitgebreid te eten en even uit te rusten. Daar merk je overigens langs de kust niet veel van, want daar zijn alle winkels doorgaans de hele dag en avond open. Een kennismaking met de gastronomie in Spanje is zeker aan te raden. Vooral het rijkelijke aanbod van tapas in de typische Spaanse barretjes zal je verrassen, maar ook de paella behoort tot het cultuurgoed van dit vakantieland.

Praktische informatie over Spanje

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Vilanova Park (Standplaatsen)

Vilanova Park (Standplaatsen)


8.2

708 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Vilanova Park (Standplaatsen)
Happy Camp - Camping Vilanova Park

Happy Camp - Camping Vilanova Park


8.2

708 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Vilanova Park
Homair Camping Vilanova Park

Homair Camping Vilanova Park


8.2

708 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Homair Camping Vilanova Park

Foto's en Video

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Bekijk ook