Camping Costa Barcelona

De tijd dat je voor zon, zee en goudgele stranden naar de Costa del Maresme of de Costa del Garraf ging, is voorbij. Tegenwoordig ga je naar een camping aan de Costa Barcelona. Behalve de naam is er niets veranderd. De Costa Barcelona is nog altijd de ideale vakantiebestemming voor jongeren en voor gezinnen met kinderen. De adembenemende baaien bieden volop mogelijkheden om watersporten te beoefenen zoals waterskiën, windsurfen of parasailing. Ben je minder sportief, dan maak je gewoon een ontspannen wandeling langs de palmboulevards of breng je een bezoek aan een van de vele bezienswaardigheden in de omgeving.

Vakanties in de Costa Barcelona ()

Plaatsen in de Costa Barcelona

Populaire plaatsen in de Costa Barcelona

Omgeving

De natuur rond je camping aan de Costa Barcelona is bijzonder mooi. Alleen al de kust met zijn grillige rotspartijen spreekt tot de verbeelding, maar er is veel meer. In de provincie Barcelona zijn een groot aantal natuurparken en beschermde natuurgebieden. In natuurpark Cadí-Moixeró kun je gemzen zien, de Pyreneese bergsalamander, de lammergier en de slechtvalk. Je kunt er ook vleermuizen tegenkomen, maar daarvoor moet je de grotten ingaan. Montserrat, "gekartelde/gezaagde berg", is volgens een Catalaanse dichter uitgezaagd door de handen van engelen. Natuurpark Sant Llorenç del Munt i l’Obac heeft bergen van rood gesteente, waartegen de bossen prachtig afsteken.

Costa Barcelona en cultuur

Het ligt voor de hand om vanaf je camping aan de Costa Barcelona een keer een uitstapje te maken naar de stad Barcelona, al was het maar alleen vanwege de vele musea en historische gebouwen. Maar ook in de wijdere omgeving is enorm veel te zien. Ga bijvoorbeeld in het provinciestadje Figueras naar het Dalí-museum (Teatre Museu Dalí). Heel bijzonder is ook het klooster van Montserrat. In de kerk van het klooster bevindt zich de zwarte Madonna, de beschermheilige van Catolonië. In de stad Taragona staat een groot aantal Romeinse monumenten.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in de Costa Barcelona

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook