Camping Tsjechië

Tsjechië is een land gelegen in Centraal-Europa, ten zuidwesten van Duitsland. De zelfstandige Tsjechische Republiek werd uitgeroepen op 1 januari 1993, hiervoor maakte Tsjechië onderdeel uit van Tsjecho-Slowakije. Tsjechië is qua oppervlakte ongeveer twee keer zo groot als Nederland. De hoofdstad Praag is het culturele, historische en politieke centrum van het land. Een vakantie op een camping in Tsjechië is daarnaast uitermate geschikt om te genieten van de prachtige natuur. Ook kun je er proeven van de traditionele Tsjechische keuken of genieten van een heerlijk Tsjechisch biertje.

Vakanties in Tsjechië ()

Regio's in Tsjechië

Populaire regio's in Tsjechië

Omgeving

Tsjechië kent weinig natuurlijke meren, maar wel een groot aantal stuwmeren. Het bekendste stuwmeer is het 40 kilometer lange Lipnomeer, gelegen in het zuiden van Tsjechië. Het meer bevindt zich in nationaal park Šumava in de regio Zuid-Bohemen. Tijdens een zomervakantie op een camping in Tsjechië kun je verschillende watersporten beoefenen op het Lipnomeer. Ook een populaire vakantiebestemming in Tsjechië is het Reuzengebergte, vlak bij de Poolse grens. Het berggebied heeft een gemiddelde hoogte van 1.200 meter en is hiermee met name geliefd bij natuurliefhebbers en bergwandelaars. Bezoek in de buurt van het Reuzengebergte ook het nationaal park Krkonoše, met zijn rijke flora en fauna, en de imposante rotsformatie Teplické skály.

Tsjechië en cultuur

Een bezoek aan de Tsjechische hoofdstad Praag mag niet ontbreken tijdens een vakantie op een camping in Tsjechië. De stad staat niet voor niks bekend als een van de mooiste Europese hoofdsteden. Het historisch centrum, Staré Město, is een waar openluchtmuseum boordevol met prachtige architectuur. Op het centrale plein, Staroměstskě námĕstí, bevindt zich de wereldberoemde astronomische klok. Grenzend aan het oude centrum ligt de fraaie en interessante joodse wijk Josefov. Via de indrukwekkende Karelsbrug kun je een prachtige wandeling maken naar de de Praagse Burcht en de schitterende Sint-Vituskathedraal. Vanaf deze hooggelegen burcht heb je een indrukwekkend uitzicht over de hele stad.

Taal

De officiële taal in Tsjechië is het Tsjechisch. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Tsjechië heeft als betaalmiddel de Tsjechische kroon. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Tsjechië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Tsjechië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Tsjechië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Tsjechië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/tsjechie/

Kraanwater

Het kraanwater in Tsjechië is veilig te drinken. Het kan echter maag- en darmklachten veroorzaken en veel toeristen kiezen er dan ook voor om water uit flessen te drinken.

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook