Camping Zwitserland

Zwitserland is een land gelegen in het midden van Europa grenzend aan Duitsland in het noorden, Italië in het zuiden en Frankrijk in het westen. Zowel het Duits, Frans en Italiaans zijn dan ook geclassificeerd als officiële talen in Zwitserland. Bern is de hoofdstad van Zwitserland en na Zürich, Genève en Basel de vierde stad van het land. Een verblijf op een camping in Zwitserland is vooral populair bij liefhebbers van adembenemende landschappen. Het landschap van Zwitserland is groots, indrukwekkend en zeer divers. Je vindt er zowel spectaculaire bergtoppen, diepe dalen, gletsjers, groene hellingen en prachtige meren.

Vakanties in Zwitserland ()

Regio's in Zwitserland

Populaire regio's in Zwitserland

Omgeving

Een camping in Zwitserland is een ideaal uitgangspunt voor het maken van prachtige bergwandelingen. Maar liefst 60% van het landoppervlak van Zwitserland wordt in beslag genomen door de Alpen. Dit spectaculaire berggebied loopt van het zuidwesten naar het noordoosten van het land. Tot twee kilometer hoogte zijn de Alpen voornamelijk bedekt met bossen. Daarboven zijn de bergtoppen verborgen onder gletsjers of een dikke sneeuwlaag. De Grosse Aletschgletsjer is de grootste gletsjer van Zwitserland met een oppervlakte van meer dan 100 vierkante kilometer. Naast prachtige bergketens kent Zwitserland ook meer dan 1.600 meren. Het grootste en bekendste meer is het meer van Genève met een oppervlakte van 582 km2.

Zwitserland en cultuur

De meeste steden in Zwitserland zijn relatief klein, maar toch zeer de moeite waard. Tijdens een verblijf op een camping in Zwitserland mag een bezoek aan Lausanne niet ontbreken. Deze levendige universiteitsstad is bekend vanwege zijn prachtige ligging aan het meer van Genève met uitzicht op de Savooise Alpen. Het oude centrum heeft een middeleeuwse, schilderachtige, maar ook dynamische uitstraling. Een echte blikvanger is de Cathédrale de Notre Dame, de grootste gotische kathedraal van Zwitserland. Ook de moeite waard zijn het Château St. Marie uit de 15de eeuw en het Hôtel de Ville, het uit de 17e eeuw daterende stadhuis.

Taal

De officiële taal in Zwitserland is het Duits. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Zwitserland heeft als betaalmiddel de Zwitserse frank. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Zwitserland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Zwitserland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Zwitserland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Zwitserland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/zwitserland/

Kraanwater

Het kraanwater in Zwitserland is veilig te drinken.

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook