Over stedentrip in New York

Een stedentrip naar New York biedt een bruisende en inspirerende ervaring. New York, de stad die nooit slaapt, nodigt je uit om zijn roosterachtige straten te verkennen. De enorme parken die New York rijk is, bieden rust wanneer je de drukke winkelstraten bezocht hebt. Naast New York  te voet te ontdekken, is het absoluut de moeite waard om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken, geniet op duizelingwekkende hoogte van adembenemende uitzichten op de skyline.

Highlights stedentrip New York

Tijdens een stedentrip in New York, is Times Square dé plek om te beginnen. Times Square wordt gezien als het culturele centrum van New York. Dit is absoluut niet het enige wat een stedentrip in New York te bieden heeft. Daarom vind je hieronder enkele bezienswaardigheden.

  • Central Park – Ontsnap even aan alle hectiek van New York in het reusachtige Central Park waar je kunt ontspannen op je eigen manier!
  • Ground Zero – Bezoek de plek waar het World Trade Center heeft gestaan. Momenteel vind je daar het National September 11 Memorial & Museum.
  • Het Vrijheidsbeeld - Het Vrijheidsbeeld staat symbool voor de vrijheid, een van de kernwaarden van de Verenigde Staten, en staat als een teken van verwelkoming van iedereen
  • Broadway – Ervaar hier de ultieme theaterervaring!
  • MoMA (Museum of Modern Art) – Bezoek één van de meest toonaangevende musea voor moderne en hedendaagse kunst.

Winkelen en Uitgaan

Tijdens je stedentrip in New York ga je ongetwijfeld een bezoekje brengen aan de prachtige winkels die New York rijk is. Voor ieder winkeltype is er voldoende aanbod. Zo is er voldoende vintage te vinden op bijvoorbeeld de Annex Flea Market en in Friends. Voor de echte shopaholic zijn er voldoende prachtige warenhuizen en andere winkels. Een bezoekje aan Macy’s, Bloomingdale’s en Bergdorf Goodman mag zeker niet ontbreken! Ook is Bleecker street een niet te missen halte. Hier vind je geen megawinkels maar een verscheidenheid aan leuke unieke boetiekjes. Voor de windowshoppers zijn er genoeg prachtige etalages om je ogen uit te kijken. Veel van die designermerken zijn voordeliger te vinden in een van de talrijke designersoutlets. Een van deze outlets, is Woodbury Common.

New Yorkers houden van uitgaan, er is dan ook elke avond enorm veel te doen. Er zijn veel cafés en clubs om uit te kiezen. Verdiep je van te voren wel even in de club of het café waar je naartoe wil gaan, New Yorkers hechten veel waarde aan kleding. Wanneer je niet aan hun kledingeisen voldoet, loop je de kans geweigerd te worden!

Voor een echte New York beleving, zul je een bezoekje kunnen brengen aan Broadway. Waar je kunt genieten van prachtige voorstellingen. Ook zijn er genoeg andere theaters waar je het mooie opvoeringen kunt aanschouwen. Tickets zijn op verschillende manieren te verkrijgen. Wanneer je naar Broadway wil, kun je best in de vroege ochtend op Times Square naar de stand van TKTS gaan. Hier vind je de beste deals voor voorstellingen diezelfde avond. 

Bekijk hier ons uitgebreide aanbod en aanbiedingen aan stedentrips naar New York en geniet van al het moois dat New York te bieden heeft!

Een andere populaire stedentrip in Amerika is: