Stedentrip Rotterdam

Een stedentrip naar onze eigen Rotterdam boek je natuurlijk bij Vrij Uit!

  • Een jonge en dynamische wereldstad
  • Cultureel en volop architectuur
  • Voordelig te boeken bij Vrij Uit!

Hoe leer je een stad nu beter kennen dan tijdens een stedentrip? Rotterdam met haar imposante skyline staat bekend om haar architectuur, maar ook kunst en cultuur zijn er in overvloed aanwezig. De winkels in het centrum zijn zeven dagen per week open, zodat je er iedere dag terecht kunt. Topattracties als Diergaarde Blijdorp en de Euromast maken het geheel compleet. Een stedentrip naar Rotterdam zorgt voor heel wat vermaak!


stedentrip Rotterdam

Highlights Rotterdam

De Euromast is het symbool van deze stad, maar tijdens een stedentrip Rotterdam is er nog veel meer te zien en te beleven. De aparte kubuswoningen, ontworpen door architect Piet Blom, zijn bijvoorbeeld zeker een bezoekje waard. Andere interessante bezienswaardigheden zijn onder andere:

  • Haven - Rotterdam is misschien nog wel het bekendste om haar haven welke één van de grootste ter wereld is. Tijdens een georganiseerde boottocht is de haven het beste te aanschouwen.
  • Museumpark - Een prachtige natuur en bewonderenswaardige kunstwerken wisselen elkaar hier af. Zowel vaste als tijdelijke exposities zijn er te vinden, en in de rozentuin is het goed toeven.
  • Markt Binnenrotteplein - Fruit, kleding, sieraden, groenten, antiek, muziek; op deze grootste markt van de stad is van alles te vinden!
  • St. Laurenskerk - Vanwege de vele bombardementen in oorlogstijd zijn veel oude gebouwen verwoest, maar de St. Laurenskerk heeft stand gehouden. De laatgotische kerk kan van buiten en van binnen bewonderd worden.
  • Het Witte Huis - Het Witte Huis is één van de weinige gebouwen die het bombardement van 1940 overleefd hebben en staat tevens in de top 100 van Nederlandse UNESCO monumenten. Een tijd lang is het huis het hoogste kantoorgebouw van Europa geweest.

Winkelen en Uitgaan

Grote warenhuizen met bekende merken en speciaalzaken met een uniek aanbod; tijdens je stedentrip Rotterdam moet je zeker een winkeldagje plannen! Bekende winkelstraten zijn de Lijnbaan, Koopgoot en Hoogstraat, maar ook in Meent en de Van Oldenbarneveltstraat kan er goed gewinkeld worden. Een leuke bijkomstigheid is dat de winkels in de stad zeven dagen per week open zijn. Als de middag overloopt in de avond bieden verschillende restaurants heerlijke gerechten aan. Daarnaast kun je genieten van theatervoorstellingen of een filmpje in de bioscoop. Heb je zin om lekker los te gaan dan kun je genieten van het bruisende uitgaansleven met stijlvolle en trendy discotheken, maar ook gezellige cafés en loungebars. Rotterdam heeft het allemaal!

Wacht niet langer en boek nu je stedentrip naar Rotterdam voor dagen vol plezier en ontspanning.

Andere polulaire stedentrips in Nederland zijn: