Stedentrip Antwerpen

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om een stedentrip naar Antwerpen te maken. De Belgische stad is relatief dichtbij en bevat een prettige mix van cultuur, historie en moderne attracties. Denk hierbij aan architectuur, informatieve musea en kunstwerken. De binnenstad heeft een klassieke uitstraling, die een dagje winkelen nog leuker maakt. Antwerpen staat bekend om zijn grote haven, de Kerstmarkt, de Antwerpen Zoo en natuurlijk het brede aanbod aan winkels. Er is voor iedereen wel iets te doen, zodat je niet snel uitgekeken raakt.

Vakanties in Antwerpen (0)

De temperatuur

Bezienswaardigheden in Antwerpen

Cultuurliefhebbers zullen genieten van de oude binnenstad, die met de Grote Markt en de Bourla al genoeg moois heeft om op je dooie gemak van te genieten. Dat geldt zeker voor de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, die al vele honderden jaren overeind staat en boven de stad uittorent. Ook Het Steen, een oud verdedigingswerk en het Centraal Station mogen bij liefhebbers van oude gebouwen niet op het lijstje ontbreken. Veel mensen boeken een weekend naar Antwerpen om het brede aanbod aan musea te bezoeken. Aanraders zijn het Museum aan de Stroom (MAS), Rubenshuis en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKA).

Winkelen en uitgaan in Antwerpen

Aan de Meir vind je de meest bekende winkelketens en het is er altijd gezellig druk. Wie liever de kleine boetiekjes of lokale winkels bezoekt, kan terecht in de zijstraten van deze bekende winkelstraat. Bovendien zie je de stad op deze manier van een andere kant. Een avondje uit in België kan natuurlijk niet zonder een lokaal biertje te hebben gedronken. Naast gezellige kroegen om deze te proeven zijn er ook voldoende nachtclubs te vinden om tot in de late uurtjes te dansen. Filmliefhebbers kunnen tijdens hun citytrip naar Antwerpen in bioscoopcomplex Metropolis plaatsnemen.

Eten en drinken in Antwerpen

Vlaamse frites, Belgische chocolade en biertjes. Dat zijn alvast drie goede redenen om een weekend naar Antwerpen te boeken. Er valt echter nog veel meer lekkers te eten en drinken. Op de Grote Markt, Groenplaats en de Suikerrui zijn gezellige terrassen waar je kunt lunchen, dineren of gewoon iets kunt drinken. Antwerpen barst van de sfeervolle eethuisjes met lekkere bourgondische gerechten. Maar treur niet, ook de Griekse, Italiaanse en luxe restaurants zijn er genoeg. Bij mooi weer is het aan te raden om rond het MAS plaats te nemen en met uitzicht op het water te genieten van een lekker glas De Koninck.

Praktische informatie over Antwerpen

Taal

De officiële talen in België zijn het Nederlands, het Frans en het Duits.


Geldzaken

België heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.


Visum en paspoort

Voor België heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.


Vaccinatie

Voor België zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.


Elektriciteit

De netspanning in Andorra is 230 volt.


Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.


alarmnummer

Wanneer je in België bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.


Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.


Reisadvies

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/belgie


Kraanwater

Het kraanwater in België is veilig te drinken.