Stedentrip Brugge

Brugge is een middelgrote stad in het westen van België, die op vijftien kilometer van de kust ligt. Inclusief de deelgemeenten wonen er ongeveer 117.000 mensen, waarmee het de grootse stad van de regio is. In het verleden was Brugge een belangrijk centrum voor handel en gold de stad als een zeer welvarende Belgische plaats. Het resultaat is dat er tegenwoordig nog veel bijzondere panden en historische architectuur in de binnenstad zijn te bewonderen. Als een ‘Venetië van het noorden’ beschikt Brugge over veel grachten, kanalen en bruggen. Tijdens een stedentrip naar Brugge kun je de stad dan ook uitstekend te voet verkennen.

Vakanties in Brugge ()

Accommodaties in Brugge

Bezienswaardigheden in Brugge

De meeste monumentale gebouwen, musea en andere bezienswaardigheden zijn te vinden in de Brugse binnenstad. Dit is vrij compact opgezet, zodat alles wat je zeker moet hebben gezien relatief dicht bij elkaar ligt. Het historisch centrum verkeert nog in goede staat en tijdens je weekend in Brugge valt er dan ook genoeg te bekijken. Een opvallende verschijning is het middeleeuwse belfort, dat met zijn lengte van 83 meter hoog boven de huizen uittorent. Andere verplichte bezienswaardigheden zijn de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de Sint-Salvatorkathedraal uit de middeleeuwen. Je kunt de straten met hun oude huizen verkennen middels een stadswandeling of laat je prinsheerlijk rondrijden in een paardenkoets.

Winkelen en uitgaan in Brugge

Liefhebbers van winkelen komen volledig aan hun trekken tijdens een citytrip naar Brugge. In het gedeelte tussen de Grote Markt en de eeuwenoude toegangspoorten liggen de voornaamste winkelstraten van de stad. Hier, rond de Zuidzandstraat en de Noordzandstraat, vind je een omvangrijk gebied met diverse shoppingcentra en een grote afwisseling aan winkels. Het aanbod varieert van dure boetieks tot minder exclusieve zaken, zodat er voor elk budget genoeg te koop is. Er zijn tevens diverse openluchtmarkten. Uitgaan in Brugge kan in de vele clubs en cafés in het centrum, terwijl er ook verschillende theaters en concertzalen zijn.

Eten en drinken in Brugge

Dankzij zijn Bourgondische cultuur is België een culinair land bij uitstek. Ook Brugge heeft enkele specialiteiten op dit gebied. De stad onderscheidt zich onder meer door de diverse soorten gebak en koekjes die er op ambachtelijke wijze worden gemaakt. Bekende voorbeelden zijn de Brugse kletskoppen en de handgedraaide Brugse achten. Brugge staat tevens bekend om zijn chocoladeproducten en België is daarnaast natuurlijk een van de belangrijkste Europese bierlanden. Tijdens een stedentrip naar Brugge kun je dan ook genieten van een groot aantal lokaal gebrouwen bieren. De meeste restaurants en horecagelegenheden vind je rond de Grote Markt.

Taal

De officiële talen in België zijn het Nederlands, het Frans en het Duits.

Geldzaken

België heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor België heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor België zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Andorra is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in België bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/belgie/

Kraanwater

Het kraanwater in België is veilig te drinken.

De temperatuur in Brugge

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook