Stedentrip Gent

Gent is de hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Veel Nederlanders maken graag een stedentrip naar Gent, vanwege het grote aantal bezienswaardigheden en het goede culinaire leven. Natuurlijk kun je ook naar Antwerpen, Brugge of Brussel gaan, maar daar komt door het massale toerisme het oorspronkelijke karakter van de stad minder goed uit de verf. Bijkomend voordeel is dat een overnachting in Gent relatief goedkoop is. Verder is de stad betrekkelijk klein en is de historische binnenstad grotendeels autoluw of zelfs autovrij. Dat maakt Gent een heerlijke stad om te voet te verkennen.

Vakanties in Gent ()

Accommodaties in Gent

Bezienswaardigheden in Gent

Gent is rijk aan musea en kerken, maar heeft ook veel bijzondere bruggen, straten en pleinen. De meeste bezienswaardigheden liggen redelijk dicht bij elkaar. Een citytrip naar Gent hoeft dus niet te betekenen dat je kilometers moet lopen. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele kastelen en bijbehorende kasteelparken, en vooral ook de Sint-Baafskathedraal met schilderij het Lam Gods. Wil je het maximum uit je bezoek aan Gent halen, doe dan mee aan een georganiseerde stadswandeling met uitgebreide uitleg en achtergrondinformatie van een gids. Of kies voor een boottochtje op de binnenwateren van Gent. De kapiteins van de rondvaartboten wijzen je op allerlei bijzonderheden.

Winkelen en uitgaan in Gent

Gent is echt wat je noemt een winkelstad. De vier belangrijkste winkelstraten die je op je stedentrip naar Gent aan moet doen zijn de trendy Vlaanderenstraat, de lange, populaire Veldstraat, de Koestraat (overlopend in de Kortedagsteeg en de Walpoortstraat) en de Vrijdagmarkt met zijn vele terrasjes en uitzicht op de hoge gildehuizen. Heb je dan nog niet genoeg gewinkeld, bezoek dan ook het Shoppingscenter Zuid. Al deze locaties liggen op loopafstand van elkaar. Voor het uitgaansleven is de Overpoortstraat een aanrader, vanwege de vele studentenkroegen.

Eten en drinken in Gent

Een weekend naar Gent is één culinaire belevenis. Loop een willekeurig restaurant binnen, wijs ongezien iets op de menukaart aan en je avond kan niet meer stuk. Althans, als het je lukt om een tafeltje te bemachtigen. Vooral op zomerse dagen en op geliefde locaties zoals de Graslei en elders in de historische binnenstad kan het soms erg druk zijn. Daarom doe je er verstandig aan van tevoren te reserveren. Wil je iets typisch Gents eten, dan is Gentse waterzooi (maaltijdsoep met kip of vis, groentes en aardappelen) een verplicht nummer. Of neem een Gentse stoverij. Dat is een stoofpotje met veel vlees en bereid met donker Belgisch bier.

Taal

De officiële talen in België zijn het Nederlands, het Frans en het Duits.

Geldzaken

België heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor België heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor België zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Andorra is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in België bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/belgie/

Kraanwater

Het kraanwater in België is veilig te drinken.

De temperatuur in Gent

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook