Stedentrip Berlijn

De Duitse hoofdstad Berlijn is met bijna 3,5 miljoen inwoners de grootste stad van het land. Sinds de Duitse hereniging kent Berlijn een opmerkelijke vernieuwingsdrang die het heeft veranderd in een bruisende stad waar de bezoeker zich onmogelijk kan vervelen. Het Berlijnse levensgevoel straalt vrijheid en openheid uit. Een weekend in Berlijn is een sprong in het moderne levensgevoel en zorgt voor een overdaad aan indrukken. Berlijn ligt op ongeveer 650 kilometer afstand van Amsterdam en is eenvoudig met diverse vervoersmiddelen te bereiken.

Vakanties in Berlijn ()

Accommodaties in Berlijn

Bezienswaardigheden in Berlijn

Berlijn heeft een lange en bewogen geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De voormalige hoofdstad van Pruisen is al eeuwen een levendige metropool waar cultuur in hoog aanzien staat. Liefhebbers van beeldende kunst en geschiedenis kunnen met een citytrip naar Berlijn hun hart ophalen. De stad telt meer dan 170 musea waaronder de Alte National Galerie en het centraal gelegen Kulturforum Berlin (een verzameling van diverse musea.) Een bezoek aan Berlijn is niet compleet zonder bezichtiging van een aantal beroemde monumenten als de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie en het Holocaustmonument. De overblijfselen van de Berlijnse Muur herinneren aan de donkere periode toen de stad was opgedeeld in oost en west.

Winkelen en uitgaan in Berlijn

Zonder twijfel is Berlijn al jaren de beste uitgaansstad van Europa. Elk weekend worden er in talloze nachtclubs feesten georganiseerd waar de nieuwste dansmuziek van lokale muzikanten klinkt. Dankzij de losse regelgeving kunnen feesten tot ver in de ochtend doorgaan. De beroemdste clubs van de stad zijn Berghain en het aangelegen Panorama Bar waar de beste undergroundtechno door befaamde dj’s wordt gedraaid. Zoals elke Europese hoofdstad kent Berlijn een groot aantal boetieks van luxemerken. Wie een stedentrip naar Berlijn boekt om te shoppen, kan veel avontuurlijk design vinden in de Arkaden (Potsdamer Platz) en vooral Hackesche Höfe in Mitte.

Eten en drinken in Berlijn

Uit eten gaan is nog echt betaalbaar in Berlijn. Dankzij het internationale karakter van de stad zijn er talloze eetgelegenheden te vinden uit verschillende landen. Het Japanse restaurant Sasaya staat bijvoorbeeld hoog aangeschreven. De Duitse keuken was een tijd op ironische wijze hip, maar is voorzichtig begonnen aan een serieuze comeback onder de noemer Heimatküche. Veel restaurants als Die Fabrik zijn gelegen in gerenoveerde gebouwen. Een weekend in Berlijn betekent dat je zelden de term “laatste ronde” zult horen, want de stad kent geen officiële sluitingstijden. De bierliefhebber zal zich in de zevende hemel wanen. Als alternatief zijn er veel stijlvolle cocktailbars te vinden.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Berlijn

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook