Stedentrip Bremen

Bremen is een grote stad in Noord-Duitsland, waar ongeveer 550.000 mensen wonen. De stad ligt aan de oevers van de rivier de Wezer, die ervoor zorgde dat Bremen zich in de middeleeuwen kon ontwikkelen tot een belangrijk handelscentrum. Het beschikt dan ook over een historisch centrum met diverse monumentale panden. Bremen is bovendien een waar cultureel paradijs, waar diverse musea en expositieruimtes zijn gevestigd. Een stedentrip naar Bremen is tevens aan te raden voor liefhebbers van shoppen. De Duitse metropool heeft voor elk wat wils en biedt voldoende vermaak tot in de kleine uurtjes.

Vakanties in Bremen ()

Accommodaties in Bremen

Bezienswaardigheden in Bremen

De meeste monumentale gebouwen kun je vinden in de oude binnenstad van Bremen. Hier ligt bijvoorbeeld de historische stadswijk Schnoor, dat zijn middeleeuwse karakter al eeuwenlang bewaart. De straatjes zijn er smal en de oudste huizen stammen uit de vijftiende eeuw. Rond het Marktplein liggen nog meer bezienswaardigheden, zoals het stadhuis en het Rolandstandbeeld. De Bremer Stadsmuzikanten vormen een bekend kunstwerk, dat gebaseerd is op de sprookjes van de gebroeders Grimm. Voor andere culturele uitstapjes tijdens je stedentrip Bremen kun je een keuze maken uit kunst- en maritieme musea en indrukwekkende kerken, zoals de Dom van Bremen en de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Winkelen en uitgaan in Bremen

Het compacte centrum van Bremen is een geweldig winkelgebied. De vele voetgangersgebieden maken dat je hier onbezorgd kunt rondstruinen om van winkel naar winkel te gaan. Een van de belangrijkste winkelstraten van Bremen is de Obernstrasse. In deze straat zijn talloze shops en overdekte winkelpleinen gevestigd, waaronder de Domshofpassage en de Katharinenpassage. Wil je tijdens een stedentrip in Bremen grote winkelcentra bezoeken, dan moet je in Waterfront en Weserpark zijn. Uitgaan kan op de promenade langs de Wezer. Hier zijn tientallen cafés, bars en terrasjes. In de buurt van het centraal station vind je populaire clubs als La Viva en Stube.

Eten en drinken in Bremen

Bremen heeft een lokale keuken waarin vlees een belangrijke plaats inneemt. Bekend zijn bijvoorbeeld de zogeheten koch- en pinkelwursten. Boerenkool is een groentegerecht dat typerend is voor de stad, hoewel het hier braunkohl wordt genoemd. Een vakantie in Duitsland is natuurlijk niet compleet zonder het plaatselijke bier te hebben geproefd. Tijdens een stedentrip Bremen staat Beck’s bij bierliefhebbers dan ook bovenaan. Bier drinken kan onder meer in de Ratskeller onder het oude stadhuis, maar er zijn natuurlijk ook tal van restaurants waar je al het goeds kunt combineren. Populaire eetgelegenheden zijn bijvoorbeeld Das Kleine Lokal, Edel Weiss en Stadtwirt.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Bremen

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook