Stedentrip Dresden

Ooit werd Dresden bewonderend Florence aan de Elbe genoemd. De hoofdstad van Saksen, nu een deelstaat van Duitsland, stond bekend als een echte kunststad, waar men struikelde over de barokke constructies en de musea wereldbefaamde kunstcollecties herbergden. Tot die ene onfortuinlijke nacht in februari 1945, toen geallieerde bommen de stad in vlammen deden opgaan. De littekens die in DDR-tijden open wonden bleven, zoals de ruïne van de nu herbouwde Frauenkirche, zijn echter na 1990 grotendeels geheeld en Dresden heeft inmiddels veel van zijn vroegere glans teruggekregen. Kortom, een stedentrip naar Dresden is nu meer dan ooit de moeite waard!

Vakanties in Dresden ()

Accommodaties in Dresden

Bezienswaardigheden in Dresden

De dichter Herder schreef ooit: 'bloei Duits Florence met al uw kunstschatten!' Veel van deze kunstschatten vindt de huidige bezoeker terug in het prachtig gerestaureerde Zwinger-paleis, dat nu onder meer de befaamde Gemäldegalerie Alte Meister huisvest. Een bezoek aan de Brühlsche Terrasse, een barok architectonisch ensemble direct aan de Elbe, is een van de highlights tijdens je stedentrip in Dresden, net als een bezichtiging van de herbouwde Frauenkirche aan de Neumarkt, de gerestaureerde Hofkirche en Residenzschloss. Ook musea als het Albertinum (Galerie Neue Meister), de Kunsthalle im Lipsius-Bau en de Altmarkt met Kreuzkirche maken een bezoek aan Dresden compleet.

Winkelen en uitgaan in Dresden

Tijdens een stedentrip naar Dresden zul je kennismaken met Saksische gastvrijheid en gezelligheid, of zoals Duitsers het noemen: Gemütlichkeit. Dresden staat vooral bekend om zijn cafés en kroegjes; trendy clubs zoals in Berlijn vind je er minder. Vooral in de Neustadt kan het 's avonds erg gezellig zijn! Wie uitgaan en cultuur wil combineren, die mag de Semperoper niet overslaan (opera en ballet). Dit in 1985 na een lange restauratie heropende operagebouw geldt als een van de mooiste ter wereld. Winkelen kun je het best in de Prager Strasse en op de Altmarkt (Altmarkt Galerie).

Eten en drinken in Dresden

De Saksische keuken staat bekend om zijn hartige gerechten zoals Kartoffelsuppe en Sauerbraten. In Dresden vind je daarnaast ook talloze internationale restaurants. Een aanrader tijdens je stedentrip in Dresden zijn de bierhallen, zoals de populaire Schillergarten bij de bekende Elbe-brug Blauen Wunder, waar je goedkoop en in de zomer aan lange tafels buiten kunt eten. In Äußere Neustadt, de kunstenaarswijk, vind je bovendien vele kroegjes (Kneipen), waar je vaak goedkoop en gezellig kunt eten. Dresden kent ook zijn eigen bier, afkomstig van de Radeberger-brouwerij, waar bierliefhebbers zeker een halbes Maß van moeten proberen!

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Dresden

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook