Stedentrip Düsseldorf

Düsseldorf is een stad gelegen aan de Rijn in het westen van Duitsland. Veel mensen boeken een stedentrip Düsseldorf vanwege de vele culturele bezienswaardigheden die je er kunt vinden. Denk hierbij aan theaters, musea en mooie kerken en kastelen. Naast een historisch centrum is er voldoende groen te vinden in een van de vele stadsparken. Winkelliefhebbers kunnen zich helemaal uitleven in verschillende straten en winkelcentra. 's Avonds verandert Düsseldorf in een groot uitgaanscentrum met gezelligheid in cafés, bars en nachtclubs.

Vakanties in Düsseldorf ()

Accommodaties in Düsseldorf

Bezienswaardigheden in Düsseldorf

Het oude centrum van de stad heet de Altstadt en is leuk om doorheen te lopen. Je vindt er er enkele kerken, waaronder de beroemde St. Lambertus die in 1394 werd voltooid. De Rheinturm waakt hoog boven de stad. Het is duidelijk dat het uitzicht vanuit deze toren adembenemend is. Andere gebouwen die je moet bekijken zijn de Mannesmann en het Thyssen-Haus. Over de Rijn loopt een aantal bruggen, waarvan de oudste in de jaren vijftig werd opgeleverd. In het Florapark, de botanische tuin van de universiteit en natuurlijk de Hofgarten vind je rust in de drukte. Tijdens de stedentrip Düsseldorf kom je tijd en ogen tekort.

Winkelen en uitgaan in Düsseldorf

Düsseldorf is een walhalla op het gebied van winkelen. De luxe winkels vind je aan de Königsallee en op de Flinger Strasse zit van alles wat. Liever alles dicht bij elkaar? In winkelcentra zoals Düsseldorf Arcaden en Kö-Galerie hoef je niet ver te lopen. Veel mensen boeken een stedentrip Düsseldorf in de kerstperiode om een van de kerstmarkten te bezoeken. Het uitgaansleven vindt vooral plaats in de kroegen, waar onder het genot van een biertje gelachen wordt. De hippe nachtclubs zijn allemaal gevestigd in de Altstadt. Daar wordt tot in de vroege uurtjes gedanst op de meest uiteenlopende muzieksoorten.

Eten en drinken in Düsseldorf

Een hapje eten of een drankje doen doe je ook in de Altstadt. Het stikt er werkelijk van de horecagelegenheden. Een traditionele Duitse maaltijd bestaat vooral uit vlees. Denk hierbij aan schnitzels en bratwurst. Bij het eten drinkt men vaak Altbier, dat lokaal gebrouwen wordt. Een Duits toetje bestaat uit een groot stuk taart of andere zoete lekkernij. Natuurlijk kun je tijdens de stedentrip Düsseldorf ook genieten van een pizza, hamburger of Aziatische maaltijd. Enkele tips wat restaurants betreft zijn Ristorante La Luce Due, Schweine Janes en Takumi.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Düsseldorf

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook