Stedentrip Frankfurt

Frankfurt, of voluit Frankfurt am Main, is een Duitse stad die vol staat met moderne gebouwen. In de Tweede Wereldoorlog werd de oorspronkelijke bebouwing bijna compleet verwoest en daarna is men weer begonnen met opbouwen. Naast de architectuur is een stedentrip Frankfurt ook populair bij mensen die van winkelen en natuur houden. Je loopt net zo makkelijk een winkelstraat in als een van de stadstuinen en parken. Cultuurliefhebbers kunnen terecht in een van de musea. 's Avonds kun je langs de Main of op een van diens bruggen genieten van het uitzicht over de skyline van de stad.

Vakanties in Frankfurt ()

Accommodaties in Frankfurt

Bezienswaardigheden in Frankfurt

Mensen die de stad van boven willen aanschouwen kunnen deze in de Main Tower vanaf een terras toekijken. Andere gebouwen die je kunt bekijken zijn de reconstructies van de vakwerkhuizen aan het plein Römerberg, de Domkerk en het operagebouw Alte Oper. Vlakbij de Hauptwache vind je het Bankenviertel, waar veruit de meeste wolkenkrabbers te bewonderen zijn. Langs de Main ligt het Museumsufer, waar onder meer het Deutsches Architekturmuseum en het Deutsches Filmmuseum gehuisvest zijn. Natuurliefhebbers kunnen tijdens de stedentrip Frankfurt in de Palmengarten of botanische tuin van de universiteit terecht. Andere leuke attracties zijn de Zoo Frankfurt en de archeologische tuin.

Winkelen en uitgaan in Frankfurt

Veel mensen boeken een stedentrip Frankfurt om een weekendje te shoppen. De Zeil is dé winkelstraat met winkelcentra en alle grote ketens. Op de zaterdagmarkt kun je terecht voor snuisterijen en kunst. Markthallen zijn steeds meer in opkomst en ook in Frankfurt zijn ze te vinden. In de Kleinmarkthalle kun je terecht voor allerlei lekkere hapjes. In de avond trekken veel mensen naar een café voor een drankje. In de Bankenviertel zijn het vaak wat luxere tenten, in het centrum is de keuze wat ruimer. Wie wil dansen kan tot in de late uurtjes terecht in een van de vele nachtclubs. Vooral in het weekend is het er gezellig druk.

Eten en drinken in Frankfurt

Een groot voordeel van de aanwezigheid van de internationale bankwereld is de diversiteit in het aanbod van eten. In de traditionele Duitse bistro's kun je terecht voor lokale specialiteiten en natuurlijk de Frankfurter Würstchen. De Duitse maaltijden bevatten over het algemeen veel vlees en aardappelen. Tijdens de stedentrip Frankfurt kom je ook genoeg Italiaanse, Griekse en Oosterse restaurantjes tegen. Een populair drankje uit de streek is de Apfelwein. Natuurlijk staan er nog veel meer wijnen uit de regio op de kaart, evenals Duitse bieren.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Frankfurt

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook