Stedentrip Hamburg

Hamburg is een levendige stad in het noordwesten van Duitsland. Na Rotterdam is het de grootste havenstad van West-Europa, en het bruisende uitgaansleven heeft ook wel iets weg van onze Maasstad. De stad heeft een soort ruwe schoonheid met het industriële karakter van de werven en pakhuizen, gecombineerd met moderne architectuur en een gezellige binnenstad. De rivier de Elbe doorkruist de stad en op veel plaatsen zijn nog middeleeuwse elementen zichtbaar.

Vakanties in Hamburg ()

Accommodaties in Hamburg

Bezienswaardigheden in Hamburg

In Hamburg is ontzettend veel te zien: prachtige gebouwen in jugendstil, maar ook de moderne architectuur van de Europapassage en de Elbphilharmonie, het prestigieuze concertgebouw dat aan drie zijden door water is omgeven. In Hamburg vind je een aantal mooie musea. De Kunsthalle is waarschijnlijk de bekendste en mag eigenlijk niet worden overgeslagen tijdens een stedentrip naar Hamburg. Ook is er een museum gewijd aan de componist Johannes Brahms, geboren in Hamburg. Iets minder cultuur met de grote C, maar wel heel leuk, is Miniatur Wunderland. Een enorme overdekte modeltreinbaan die nog steeds groeiende is.

Winkelen en uitgaan in Hamburg

Hamburg is een bruisende stad en er zijn vele mogelijkheden voor wie wil shoppen of stappen. De centraal gelegen Europapassage biedt een heleboel bekende merken onder een dak, en is dus bij alle weersomstandigheden een fijne winkelbestemming. Rond de Mönckebergstrasse, vlakbij het centraal station, vind je het traditionele winkelgebied Maar tijdens een citytrip naar Hamburg wil je natuurlijk ook enkele uitgaansgelegenheden bezoeken. In de wijk Sankt Pauli is het 's avonds heel gezellig. Tot in de kleine uurtjes, want Hamburg kent geen sluitingstijden. De wijk Schanzenviertel is een alternatieve, hippe smeltkroes van stijlen en je waant je een beetje in de Amsterdamse Pijp. Je vindt er veel gezellige cafés.

Eten en drinken in Hamburg

Tijdens je stedentrip naar Hamburg kun je terecht bij een wijde range aan horecagelegenheden. Om de toeristen te plezieren zijn er in Hamburg uiteraard de nodige traditionele Bierstuben. Uit eten gaan is qua prijs vergelijkbaar met Nederland, maar de restaurants rond de Elbe zijn qua menu wel wat duurder. Natuurlijk heb je dan wel een prachtig uitzicht. Voorbeelden zijn bistro Rive, restaurant Engel en de trendy gelegenheid Clouds aan de Reeperbahn. Bij Erika's Eck eet je voordelig een dagschotel. Het verhaal gaat dat de havenarbeiders hier vroeger al aten.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Hamburg

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Bekijk ook