Stedentrip Heidelberg

Heidelberg is een stad gelegen in het zuidwesten van Duitsland, aan de rivier Neckar. De historie van het gebied gaat ver terug in de tijd, zo waren er aan het eind van de twaalfde eeuw al bewoners. Veel toeristen boeken een stedentrip Heidelberg om het oude centrum en Schloss Heidelberg te bezoeken. Daarnaast is de oudste universiteit van het land er gevestigd. De binnenstad is goed toegankelijk voor voetgangers en je kunt er leuk winkelen. De omgeving is er bosrijk, wat het een mooie en gezonde locatie maakt om lekker te wandelen. Verder vind je er gezellige plekjes om te eten en uit te gaan.

Vakanties in Heidelberg ()

Accommodaties in Heidelberg

Bezienswaardigheden in Heidelberg

Schloss Heidelberg is een ruïne die over de stad waakt en via een beklimming of kabelbaan te bereiken is. Het slot raakte in de zeventiende eeuw beschadigd en werd daarna maar gedeeltelijk hersteld. Gelukkig staat er nog een aanzienlijk deel overeind en kun je vanaf het terras de vallei in kijken. Over de Neckar loopt de Alte Brucke, een stenen brug met een mooie bouwstijl. Hiervandaan loop je het oude centrum in waar de universiteit zich ook bevindt. Deze werd opgericht in de veertiende eeuw en bestaat tegenwoordig uit twaalf faculteiten. Museumliefhebbers kunnen tijdens de stedentrip Heidelberg terecht in het Kurpfälzisches Museum of in een van de universiteitsmusea.

Winkelen en uitgaan in Heidelberg

Winkelen draait tijdens de stedentrip Heidelberg vooral om gezellig rondstruinen en sfeer proeven. De hoofdstraat die door de Altstadt, de oude binnenstad loopt bevat de grote, bekende ketens. Voor de exclusieve winkels en boetiekjes kun je de zijstraten in. In de zomer is het gezellig druk langs de Neckar. Mensen komen er samen om te eten en relaxen. Door de aanwezigheid van studenten is er nog enige verscheidenheid in het aanbod van uitgaansgelegenheden. Bekende plekken zijn de Schwimmbad Club, Cave 54 en Max Bar.

Eten en drinken in Heidelberg

In Duitsland houden ze van stevig eten. Het ontbijt en de lunch verschillen niet veel met die van ons. Dat betekent lekker brood met kaas of worst. De maaltijden zijn bourgondisch. Verwacht een grote schnitzel of bratwurst met wat groenten en aardappels of zuurkool. Bij de maaltijd drinkt men graag een glas lokale witte wijn of een biertje. Natuurlijk kun je tijdens de stedentrip Heidelberg ook eten in een Sushi Bar, Italiaans of Turks restaurant. Enkele plekken waar je zeker eens moet eten zijn de Schnitzelbank, Vetter's en Hackteufel.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Heidelberg

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook