Stedentrip Keulen

Een weekend naar Keulen is een weekend vol bezienswaardigheden, lekker winkelen en gezellige drukte. Dat geldt met name voor het oudste deel van Keulen, de Altstadt. Zelfs als je er niet speciaal voor komt, zul je onder de indruk zijn van de Dom van Keulen, de grootste kathedraal van Duitsland. In deze Hohe Domkirche St. Petrus worden relikwieën bewaard die de stoffelijke resten van de Drie Koningen zouden zijn. Alleen al daarom komen er jaarlijks miljoenen bezoekers naar Keulen. Daarnaast kun je in Keulen genieten van diverse typisch Keulse gerechten.

Vakanties in Keulen ()

Accommodaties in Keulen

Bezienswaardigheden in Keulen

Voor veel toeristen staat een stedentrip naar Keulen in het teken van de vele bezienswaardigheden. De meest in het oog springende zijn de Dom van Keulen en de vele kerstmarkten die je in december overal in de stad aantreft. In Keulen vind je zowel oude gebouwen als moderne architectuur, en ook heel veel musea. Breng ook eens een bezoek aan het Skulpturenpark Köln, de kabelbaan over de Rijn of de dierentuin van Keulen (Kölner Zoo). Houd er wel rekening mee, dat het in het weekend in de stad erg druk is, en dat de musea op maandag gesloten zijn.

Winkelen en uitgaan in Keulen

Ga je een weekend naar Keulen om te winkelen? Dan kun je niet om de Hohe Strasse en de Schildergasse heen. Op een drukke dag lopen er meer dan 17.000 mensen door deze hoofdwinkelstraten heen. Maar Keulen heeft shoppers nog veel meer te bieden. Loop via de Breite Strasse en de Ehrenstrasse naar het Belgisch Viertel. Daar zijn voor wie er oog voor heeft een aantal leuke, kleine modeboetiekjes. Feestvierders voelen zich thuis in Downtown Club op de Brabanter Strasse (donderdag tot en met zaterdag geopend). Hier worden regelmatig themafeesten georganiseerd. Andere uitgaansmogelijkheden zijn diverse casino's, theaters, concertzalen en bioscopen.

Eten en drinken in Keulen

Op je stedentrip naar Keulen wil je natuurlijk lekker eten. Daar zijn genoeg mogelijkheden voor. In veel restaurants in Keulen vind je de echte Duitse keuken. Kom je vooral voor de sfeer, ga dan naar de Altstadt. Daar vind je de gezelligste barretjes, cafés, restaurantjes en bierhuizen. Proef vooral het wereldberoemde Kölschbier. De bekendste bierhuizen staan in Reissdorf, Früh en Mühlen. Tot de typisch Duitse gerechten horen Bockwurst, Kölsch Kaviar (gerookte zwarte pens met uienringen) en Hömmchen (varkenshammetje met zuurkool). Ook de Decke Bunn mit Speck (bonen met saus en spek) is een aanrader. De drukst bezochten eetgelegenheden vind je rond de Neumarkt en de Heumarkt.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Keulen

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook