Stedentrip Leipzig

Na de val van de DDR was Leipzig de enige stad die vrijwel direct erna een economische groei beleefde. En dat is niet verwonderlijk: als universiteitsstad, centrum van de boekdrukkunst en uitgeversindustrie geldt deze Saksische stad vanouds als handels- en beursstad. Een positie die het na de Wende in toenemende mate opnieuw inneemt. Ook op cultureel vlak heeft Leipzig zijn sporen verdiend: met inwoners als Bach, Wagner en Mendelssohn-Bartholdy heeft Leipzig op muzikaal gebied, onder meer met het Gewandhausorchester, een naam hoog te houden. Tijdens een stedentrip naar Leipzig kun je op je gemak volop kennismaken met deze Oost-Duitse metropool!

Vakanties in Leipzig ()

Accommodaties in Leipzig

Bezienswaardigheden in Leipzig

Leipzig beschikt over twee hoofdkerken, waarvan de Thomaskirche de bekendste is. Het is hier dat veel van Bachs composities hun première beleefden. Naast deze kerk tref je op je stedentrip in Leipzig dan ook een Bach-standbeeld aan, over wie je meer leert in het Bach-museum. De andere kerk is de Nikolaikirche, die het centrum vormde van protesten in 1989. Naast Bach-sporen vind je er ook nog de woonhuizen van Mendelssohn-Bartholdy, Schiller en Schumann en op muzikaal gebied zijn het Gewandhaus en de Oper aanraders. Met daarnaast de Messe en enkele fraaie musea valt er in Leipzig genoeg te bezichtigen!

Winkelen en uitgaan in Leipzig

Als Bach-stad is Leipzig het aan zichzelf verplicht een hoogwaardig muzikaal aanbod te bieden. Met het Gewandhaus en de Oper is dit zeker gelukt. Er vinden ook veel concerten plaats in de Thomaskirche, waar het wereldberoemde Thomanerchor veelvuldig optreedt. Wil je tijdens een stedentrip naar Leipzig liever kennismaken met het nachtleven? Als echte universiteitsstad stelt Leipzig je ook dan niet teleur. Vooral rondom de Karl Liebknecht Strasse, de Barfussgasschen en de Gottschedstrasse kun je geslaagde kroegentochten organiseren. Dansen doe je in Leipzigs bekendste club Nachtcafe. In de Hauptbahnhof-Promenaden vind je bovendien een uitgebreid aanbod aan winkels.

Eten en drinken in Leipzig

De Saksische keuken staat bekend om zijn hartige gerechten en ook Leipzig vormt hierop geen uitzondering. Aardappels zijn in veel gevallen een belangrijk ingrediënt en Leipzig kent dan ook een heus aardappelrestaurant: Kartoffelhaus N°1! Wil je liever iets anders, dan vind je rondom de Karl Liebknecht Strasse en Gottschedstrasse talloze restaurants, zoals het zeer bekende en populaire Auerbachs Keller. Op het gebied van bier biedt Leipzig iets speciaals: neem tijdens je stedentrip in Leipzig vooral een slok (of slokjes) van een Leipziger Gose, een bierspecialiteit die hier in een te bezichtigen brouwerij wordt gebrouwen.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Leipzig

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook