Stedentrip München

Wie een stedentrip naar München plant, heeft eigenlijk de keuze uit de trein of het vliegtuig. Het is ook mogelijk om de Zuid-Duitse stad te bezoeken met de eigen auto, maar dan moet je wel een behoorlijke afstand overbruggen. Laat je dus rijden of vliegen naar de hoofdstad van Beieren en geniet van de authentieke sfeer. München is met bijna anderhalf miljoen inwoners een van de grootste steden van Duitsland. Beieren is een welvarende provincie en dat zie je ook in München; er is weinig leegstand en de gebouwen en openbare ruimte zijn goed onderhouden. De stad is onder andere bekend om het befaamde Oktoberfest, het grootste bierfeest ter wereld dat bezoekers trekt vanuit de hele wereld.

Vakanties in München ()

Accommodaties in München

Bezienswaardigheden in München

München kent verschillende mooie musea. Een ware publiekstrekker is het Joods Museum (oftewel het Holocaustmuseum ) aan het Sankt-Jakobs-Platz. Hier kom je veel te weten over het joodse leven. In het Deutsches Museum is van alles te beleven op het gebied van technologie en wetenschap. Wil je meer weten over de geschiedenis van de regio, dan is het Bayerische National Museum een aanrader. Hier worden al twee eeuwen lang bijzondere kenmerken van het leven in Zuid-Duitsland verzameld. Wil je tijdens je stedentrip in München ook mooie dingen zien in de openlucht, wandel dan bijvoorbeeld naar het Neues Rathaus op het Marienplatz.

Winkelen en uitgaan in München

Als je tijdens een stedentrip München gaat ontdekken, dan zul je versteld staan van de mogelijkheden om te winkelen. Etalages kijken bij de dure winkels kun je in de Maximilianstrasse, midden in het centrum. Buiten de grote winkelstraten zijn ook veel leuke winkels te vinden, zoals rond het Sebastiansplatz. De Viktualienmarkt is de grootste levensmiddelenmarkt van München. Het marktplein heeft een gezellige sfeer en midden op het plein zie je al van verre de 'Meiboom', symbool voor de Oktoberfeesten. Hier vind je ook een gezellige Biergarten (biertuin). Wil je 's avonds uitgaan, dan moet je in de wijk Schwabing zijn, of bij de zeer exclusieve clubbelevenis P1.

Eten en drinken in München

De plaatselijke keuken is die van Beieren, en je treft daarom veel stevige vleesgerechten aan op de menukaart. Specialiteiten zijn bijvoorbeeld Schweinsbraten en Weisswurst. Uiteraard kun je tijdens je weekendje weg in München ook gewoon aanschuiven bij een pizzeria of steakhouse. In een wereldstad als München vind je het allemaal. Een stedentrip naar München is natuurlijk niet compleet zonder een maß bier. Uiteraard is het niet het hele jaar door Oktoberfeest, maar deze stad staat er wel om bekend en huisvest maar liefst zes eeuwenoude brouwerijen.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in München

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook