Stedentrip Münster

Münster: velen kennen de naam wellicht nog van geschiedenislessen. Met de Vrede van Münster in 1648 kwam er een einde aan onze eigen Tachtigjarige Oorlog en werd Nederland als republiek erkend. De onderhandelingen hiervoor vonden plaats in het Kramersgildehuis, nu het Haus der Niederlanden van de Universität Münster, en het gotische raadhuis, waar men de historische Friedenssaal kan bezichtigen. Dit raadhuis werd, net als de rest van Münster, in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd. In tegenstelling tot veel andere Duitse steden werd de binnenstad grotendeels heropgebouwd, zodat men deze tijdens een stedentrip naar Münster ook nu nog kan bewonderen.

Vakanties in Münster ()

Accommodaties in Münster

Bezienswaardigheden in Münster

In Münster zijn na de bombardementen die de stad in de Tweede Wereldoorlog heeft moeten ondergaan vele monumenten herbouwd of gerestaureerd. Een van de belangrijkste daarvan is het gotische raadhuis met de Friedenssaal, die in de Nederlandse geschiedenis een belangrijke plaats inneemt. Ook de Prinzipalmarkt waarop het stadhuis zich bevindt, is met veel zorg gerestaureerd, net als belangrijke sacrale bouwwerken als de romaanse Paulusdom, de gotische Lambertikerk, de St. Ludgeri en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Daarnaast kun je tijdens een stedentrip in Münster enkele goede musea bezoeken, zoals het Pablo Picasso Münster, en voor kinderen is er de dierentuin Allwetterzoo Münster.

Winkelen en uitgaan in Münster

Münster is een typische studentenstad en in de levendige binnenstad is er dan ook geen gebrek aan oergezellige 'Kneipen', waar het lokale Duitse bier 's avonds rijkelijk vloeit! In het zogenaamde Kuhviertel, waar je zowat struikelt over de studentenkroegen en uitgaansgelegenheden, kun je tot in de late uurtjes terecht wanneer je tijdens je stedentrip in Münster de bloemetjes eens buiten wilt zetten! Maar ook overdag is het hier gezellig en kun je er rondsnuffelen in de kunstzaken, galeries en antiquariaten. Ben je op zoek naar wat duurdere winkels, dan bieden de arcaden op de Prinzipalmarkt volop keuze.

Eten en drinken in Münster

Tijdens een stedentrip naar Münster heb je volop de gelegenheid om kennis te maken met de Westfaalse keuken. Typische gerechten die je in Münster geserveerd kunt krijgen zijn Pumpernickel, Münsterländer Töttchen, Westfaalse beenham en Pfefferpotthast. Daarnaast is Münster een echte bierstad, waarvan je het bewijs zult vinden in de talloze kroegjes en eetgelegenheden in het Kuhviertel. De Altbierbrouwerij Pinkus Müller is dan ook al 200 jaar een begrip in de stad en produceert Altbier, Hefeweizen, Radler en Lager. Een bezoekje aan deze bierbrouwerij, waar je ook heerlijk kunt eten, is dan ook eigenlijk een must in Münster!

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Münster

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook