Stedentrip Oberhausen

De stad Oberhausen is gelegen in het Duitse Noordrijn-Westfalen. Met ruim 200.000 inwoners is het een redelijk grote stad, die pas in 1874 stadsrechten kreeg. Na het sluiten van de mijnen en bijbehorende fabrieken werd de focus verlegd naar ontspanning en toerisme. Tegenwoordig boeken veel mensen een stedentrip naar Oberhausen voor een weekendje shoppen. Cultuurliefhebbers komen aan hun trekken in een van de musea of tijdens het bekijken van de diverse bouwwerken. In het centrum kun je lekker eten en als afsluiter een biertje in een van de kroegen drinken.

Vakanties in Oberhausen ()

Accommodaties in Oberhausen

Bezienswaardigheden in Oberhausen

Oberhausen is vooral een stad van kunst en cultuur. In Slot Oberhausen is een museum gevestigd met kunstwerken. Ook het gebouw zelf en de bijbehorende tuinen zijn een lust voor het oog. Een ander museum is het LVR-Industriemuseum dat in het teken staat van de staalindustrie. Dan is er nog de Gasometer, een voormalige tankopslag voor gas waar nu tentoonstellingen plaatsvinden. Een ander opmerkelijke verschijning is de stroommast de Zauberlehrling. In een industriestad mag een oude molen niet ontbreken. De Baumeister Mühle werd gebruikt om meel te malen en werd halverwege de 19e eeuw gebouwd. Met kleintjes op pad tijdens de stedentrip Oberhausen? Zij zullen in zeeaquarium Sea Life hun ogen uitkijken.

Winkelen en uitgaan in Oberhausen

In de kerstperiode boeken veel mensen een stedentrip naar Oberhausen vanwege de gezellige kerstmarkt rond winkelcentrum CentrO. Daar horen natuurlijk kraampjes met allerhande snuisterijen en zoetigheden bij. Het winkelcentrum zelf is het hele jaar open en bevat naast bekende ketens en boetiekjes ook restaurants en een bioscoop. 's Avonds verandert de boulevard van CentrO in een uitgaansgebied met cafés, kroegen en nachtclubs. Muziekliefhebbers kunnen in de König-Pilsener-Arena regelmatig genieten van concerten van grote artiesten.

Eten en drinken in Oberhausen

In het oude centrum zijn een hoop leuke eettentjes te vinden, maar het grootste aanbod is gecentreerd rond CentrO. In de foodcourt kun je terecht voor een snelle hap, de betere restaurants zijn aan het water gevestigd op de Promenade. De bourgondische keuken van Duitsland bevat vooral veel vlees en aardappelen. Het aanbod van mogelijkheden varieert echter van bistro's tot burgerbars en van Aziatische eethuisjes tot een Italiaans restaurant. Er is tijdens een stedentrip naar Oberhausen voor ieder wat wils en even rondkijken voor je een keuze maakt is dan ook aan te raden. Enkele goede restaurants zijn Brauhaus Zeche Jacobi, Piwy's Burger en Polnisches Restaurant Gdanska.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Oberhausen

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook