Stedentrip Stuttgart

Stuttgart: de meeste mensen kennen de hoofdstad van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg toch voornamelijk van Mercedes-Benz en Daimler, en wellicht nog van VfB Stuttgart. Maar de stad Stuttgart heeft veel meer te bieden dan auto's en voetbal alleen. Wist je bijvoorbeeld dat Stuttgart over Duitslands bekendste balletgezelschap beschikt? En dat Baden-Württemberg gemiddeld de meeste zonuren heeft van de hele Bondsrepubliek? Of dat de prachtige omgeving van Stuttgart midden in het Zwabenland bekendstaat vanwege haar talloze kuuroorden en wellnesscenters? Nee? Ontdek de stad dan op een stedentrip naar Stuttgart en maak kennis met echte Zwabische Gemütlichkeit en Gastfreundschaft!

Vakanties in Stuttgart ()

Accommodaties in Stuttgart

Bezienswaardigheden in Stuttgart

Stuttgart is onlosmakelijk verbonden met Benz, Daimler en Porsche. Tijdens een stedentrip naar Stuttgart kun je er dus niet omheen om het Mercedes-Benzmuseum, de Gottlieb Daimler Gedächtnisstätte of het Porsche Museum te bezoeken. Houd je echter meer van cultuur dan auto's, dan biedt Stuttgart een keur aan andere musea, zoals het Kunstmuseum Stuttgart, de Staatsgalerie Stuttgart of het Landesmuseum Württemberg. Het Landesmuseum is in het Altes Schloss gevestigd en deels in het Neues Schloss (Romeinse afdeling), waar tegenwoordig rondleidingen worden gegeven. Daarnaast is Stuttgart een zeer groene stad; de botanische tuin en dierentuin de Wilhelmina is hier hét bewijs van.

Winkelen en uitgaan in Stuttgart

Wie graag muziek- en theatervoorstellingen bezoekt, kan in Stuttgart zijn hart ophalen. Naast de Stuttgarter Philharmonie (Gustav-Siegle-Haus) herbergt de stad het Stuttgarter Ballett: Duitslands bekendste balletgezelschap dat wereldwijde faam geniet, voornamelijk door het werk van de choreograaf John Cranko die het gezelschap tot zijn dood leidde. Voorstellingen vinden plaats in het Staatstheater, waar ook de opera resideert. Na een voorstelling bezoek je tijdens een stedentrip in Stuttgart nog een van de vele clubs of bars in het centrum. Overdag biedt de Königstrasse volop winkelplezier, terwijl je in het Bohnenviertel kunst en antiek kunt aanschaffen.

Eten en drinken in Stuttgart

Stuttgart is niet alleen een belangrijk centrum van de auto-industrie, maar het ligt tevens midden in een van Duitslands belangrijkste wijnbouwgebieden, waarbij de Schillerwein of Rotling bij de lokale bevolking erg geliefd is. Van al deze wijnen kun je tijdens een stedentrip in Stuttgart volop proeven, waarbij dat zeker niet op een lege maag hoeft te gebeuren. In Stuttgart houdt men van goed eten en in de stad vind je een ruim aanbod aan restaurants, waarbij je kunt kiezen uit toprestaurants met een internationale keuken of eetcafés waar lokale gerechten worden geserveerd, zoals Schwäbische Spätzle of Maultaschen.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Stuttgart

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook