Stedentrip Weimar

Weimar is een stad gelegen in het midden van Duitsland in de deelstaat Thüringen. Het oude centrum werd in de Tweede Wereldoorlog verwoest en opnieuw opgebouwd, tegenwoordig staat het op de werelderfgoedlijst. Verder kom je tijdens een stedentrip naar Weimar nog veel meer tegen. Denk aan wandel- en fietsroutes. Natuurlijk kom je ook veel informatie over de beroemde schrijver Goethe tegen, die lange tijd in Weimar woonde. De stad is belangrijk vanwege het toerisme, de industrie en heeft een bekende universiteit. In de avond kun je er gezellig eten en uitgaan in een van de kroegjes.

Vakanties in Weimar ()

Accommodaties in Weimar

Bezienswaardigheden in Weimar

De binnenstad van Weimar staat vol met aparte gebouwen met elk hun eigen verhaal. Je kunt per koets of te voet mee met een gids die je uitleg geeft over de omgeving die je passeert. De Bauhaus-Universität kent een lange geschiedenis en bevat een museum, het Haus am Horn en natuurlijk de huidige universiteit waar creatieve en technische opleidingen gegeven worden. Cultuurliefhebbers kunnen tijdens een stedentrip naar Weimar in de Hertogin Anna Amalia Bibliotheek langs een miljoen boekwerken dwalen. Het gebouw is op zichzelf al de moeite van een bezoek waard. Er zijn verschillende fietsroutes die je door de mooie omgeving voeren. Iets indrukwekkender is een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Buchwald.

Winkelen en uitgaan in Weimar

In het centrum is het gezellig shoppen met voornamelijk bekende kledingwinkels en wat kleine winkels met snuisterijen. Weimar staat ook bekend om de kunst- en boekenwinkels. In mei verandert de binnentuin van Schloss Kromsdorf in een markt waar kunst en handwerk aan de man wordt gebracht. Het uitgaansleven is dankzij de aanwezigheid van studenten nog enigszins divers te noemen. Naast een enkele nachtclubs tref je tijdens je stedentrip naar Weimar vooral kroegjes aan waar het tot laat in de nacht gezellig is. Veel mensen kiezen ervoor om na het eten nog even na te tafelen in een van de restaurants.

Eten en drinken in Weimar

En wat eten betreft zit je tijdens een stedentrip naar Weimar helemaal goed. Geniet van een stevige Duitse maaltijd met vlees en aardappelen in restaurants zoals Erbenhof, Gourmetrestaurant Anna Amalia of schuif aan bij de Altweimarsche Bierstube voor een gezellige ervaring. Iets anders dan een bourgondische maaltijd? In Mythos Pallas serveren ze Griekse gerechten en in Creperie du Palais de beste crêpes. Bij het eten wordt overwegend een lokaal gebrouwen biertje of een witte wijn gedronken.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Weimar

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook