Stedentrip Nice

Nice, gelegen aan de Middellandse Zee tussen Genua en Marseille, is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Zuid-Frankrijk. Maar je hoeft niet alleen voor de zon naar deze schitterende stad aan de Franse Rivièra (Côte d'Azur) te gaan. Veel toeristen maken een stedentrip naar Nice om de historische bezienswaardigheden te bewonderen. De stad is ontstaan op de heuvel van Parque de la Colline du Château. Dat deel is nu het oude centrum. Er is ook een nieuw centrum, met net zo interessante architectuur.

Vakanties in Nice ()

Accommodaties in Nice

Bezienswaardigheden in Nice

Een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden in Nice is La Cathédrale Sainte-Réparate. Ook Palais Lascaris en Place Garibaldi mag je op een stedentrip naar Nice absoluut niet overslaan. Zowel in het oude als in het nieuwe centrum zul je allerlei schitterende bouwstijlen aantreffen. In de zomermaanden kan het vooral aan de beroemde Promenade des Anglais en rondom de haven erg druk zijn. Het is dan een goed idee om de rust van een museum op te zoeken, bijvoorbeeld het MAMAC (Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain, museum voor moderne kunst), pal naast het Nationale Theater van Nice. Eveneens rustig is het Parque de la Colline du Château, een schitterend park met een indrukwekkende waterval, boven op de heuvel waar Nice ooit is ontstaan. Anders dan de naam doet vermoeden, staat in dit park geen kasteel. Wel heb je vanaf hier een geweldig uitzicht over de stad.

Winkelen en uitgaan in Nice

De belangrijkste winkelstraat in Nice bevindt zich in het moderne centrum. Het is de Avenue Jean Médecin. Aan deze winkelboulevard zijn veel grote modeketens gevestigd, en er staat ook een filiaal van Galeries LaFayette. Ben je voor een culturele stedentrip naar Nice gekomen, dan kun je beter naar de oude stad van Nice gaan, en bijvoorbeeld beginnen op het Cours Saleya. Het uitgaansleven in Nice is bedaard. Er zijn een paar gezellige cafés waar je tot in de kleine uurtjes kunt borrelen, maar echte feestbeesten zijn aangewezen op plaatsen in de omgeving, zoals Monaco.

Eten en drinken in Nice

Een stedentrip naar Nice is een prima gelegenheid om kennis te maken met de Franse keuken. Toppers zijn de salade niçoise en pan bagnat (een sandwich met salade van tonijn). Verder zul je ook de tourtes aux blettes (hartige taartjes) vast erg lekker vinden. Ook al is Frankrijk een wijnland, in restaurants zijn de wijnen niet goedkoop. Bestel daarom liever een karaf met een halve liter huiswijn, een pinchet.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Nice

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook