Stedentrip Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en geliefd bij toeristen van over de hele wereld. Je vindt er een mix aan cultuur, recreatie, kunst en nog veel meer. Denk aan bezienswaardigheden zoals de Basilique du Sacré-Coeur, Arc de Triomphe en de Notre-Dame. Ook de vele musea, met als hoogtepunt het Louvre en in mindere mate het Musée Picasso, zijn publiekstrekkers. Een citytrip naar Parijs biedt dan ook voor ieder wat wils. Vaar mee op de Seine en laat je betoveren, of geniet van het uitzicht over de stad vanaf de Eiffeltoren.

Vakanties in Parijs ()

Accommodaties in Parijs

Bezienswaardigheden in Parijs

Als je een stedentrip naar Parijs maakt, zal je al snel merken dat de stad geschiedenis uitademt. Dat zie je terug in bezienswaardigheden zoals de Arc de Triomphe en de Notre-Dame. Niet te missen is de Eiffeltoren, die in 1889 werd geopend en sindsdien jaarlijks meer en meer bezoekers trekt. Vanaf deze drie gebouwen heb je een prachtig uitzicht over de stad. Cultuurliefhebbers kunnen terecht in het Louvre of Centre Pompidou om daar oude en nieuwe kunstwerken te bezichtigen. Parijs heeft veel stadsparken, die vooral in het voorjaar en in de zomer een heerlijke plek zijn om te vertoeven.

Winkelen en uitgaan in Parijs

De Franse hoofdstad staat bekend om haar vele kledingwinkels. Je kunt dus gerust een weekend naar Parijs boeken om even lekker te shoppen. Naast bekende eigen merken zoals Dior en Chanel vind je er ook veel internationale namen. Goede plekken om rond te kijken zijn de Champs-Élysées, Rue Royale en het warenhuis Galeries Lafayette. Als je ’s avonds nog iets wilt ondernemen, kun je terecht in een van de gezellige cafés of de Moulin Rouge. Deze bekende nachtclub moet je tijdens een bezoek aan Parijs zeker bezocht hebben.

Eten en drinken in Parijs

Tijdens je citytrip naar Parijs hoef je je niet druk te maken om het aanbod van eten en drinken. Let voordat je ergens gaat zitten wel even op de prijzen. Drankjes op een terras zijn vaak erg duur, zeker op de hotspots. Toch zijn er ook genoeg goede, betaalbare eethuisjes en cafés te vinden. Of je nou van Franse, Griekse of Italiaanse maaltijden houdt, er is voor ieder wat wils. Loop gerust even rond voor je een definitieve keuze maakt. Rond Place des Vosges zijn de wat exclusievere restaurants gelegen. Na het eten maak je een prachtige romantische wandeling langs de Seine en haar vele bruggen.

Verplicht va. Feb. 2017 ecologisch Crit’Air-vignet Parijs
Voertuigen die in de Franse hoofdstad rondrijden, moeten voortaan een ecovignet dragen. Ook auto’s die niet ingeschreven zijn in Frankrijk moeten voorzien zijn van deze ecologische Crit’Air-sticker. Meer info en verkoop stickers via: www.certificat-air.gouv.fr.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Parijs

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Bekijk ook