Stedentrip Groot-Brittannië

Als je tijdens een stedentrip Groot-Brittannië bezoekt, is het eigenlijk zonde om automatisch te kiezen voor Londen. Zeker als je de Engelse hoofdstad al eens hebt bezocht. Engeland telt veel mooie steden. Niet alleen pittoreske stadjes zoals York en Oxford, maar ook grote steden als Manchester en Liverpool waar je echt alle facetten aantreft voor een geslaagde citytrip. Daarnaast heeft Groot-Brittannië nog meer moois te bieden zoals Cardiff (de hoofdstad van Wales) en de Schotse steden Glasgow en Edinburgh. Keuze genoeg voor een weekend of zomaar een paar dagen ertussenuit.

Vakanties in Groot-Brittannië ()

Regio's in Groot-Brittannië

Populaire regio's in Groot-Brittannië

Bezienswaardigheden in Groot-Brittannië

Je stedentrip in Groot-Brittannië is er waarschijnlijk op gericht om lekker te eten en te drinken, en daarnaast mooie dingen te zien. Iedere stad in Groot-Brittannië heeft eigen bezienswaardigheden. In Londen zijn dat bijvoorbeeld de Big Ben, St. Paul's Cathedral, de London Eye en de brug over de Theems. In steden als Cardiff en Edinburgh, die uit de middeleeuwen stammen, kun je kastelen of middeleeuwse forten bezoeken. Een stad als Manchester heeft misschien minder cultuurhistorie, maar wel mooie architectuur en een voetbalmuseum; logisch voor een stad met maar liefst twee voetbalgrootmachten (United en City).

Winkelen en uitgaan in Groot-Brittannië

Engelse steden bieden een keur aan winkels, zowel in winkelstraten als in overdekte winkelcentra. Je vindt er over het algemeen net iets andere dingen dan in Nederland. En natuurlijk is het grappig om te shoppen in een andere valuta, al is het Britse pond op dit moment wel behoorlijk prijzig. Veel mensen vinden het leuk om tijdens een stedentrip in Groot-Brittannië uitgebreid te shoppen. Qua mode is Engeland niet erg onderscheidend. Ketens als Primark en Top Shop zijn wel heel leuk, hun mode is tegenwoordig zelfs in Nederland te koop. Wie Londen bezoekt, moet natuurlijk een bezoek brengen aan het wereldberoemde warenhuis Harrod's.

Eten en drinken in Groot-Brittannië

Het eten in Engeland is gevarieerd, en zeker in de steden is van alles te krijgen. Traditionele pub meals, bijvoorbeeld een hartige pie maar ook fish & chips, zijn alom aanwezig. Het is in Engeland heel normaal om buiten de deur te ontbijten. Als je houdt van stevige kost, ga dan voor een full English breakfast met gebakken eieren, bacon, bonen, tomaat, champignons en worst. Toeristen genieten tijdens een stedentrip in Groot-Brittannië graag van een afternoon tea, maar dit is in de grote steden vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Wil je een traditionele tearoom vinden, dan schaadt het niet om van tevoren goed research te doen.

Taal

De officiële taal in het Verenigd Koninkrijk is het Engels.

Geldzaken

Groot-Brittannië heeft als betaalmiddel de Britse Pond. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Groot-Brittannië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Groot-Brittannië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Groot-Brittannië is 230 volt.

Tijdsverschil

In Engeland is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Groot-Brittannië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/verenigd-koninkrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Groot-Brittannië is veilig te drinken.

Foto's en Video

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook