Stedentrip Londen

Londen is een van de populairste steden van Europa en dat is niet voor niets. Naast bekende bezienswaardigheden zoals de Tower Bridge en Buckingham Palace zijn er ook veel musea. Ook voor een typische Engelse maaltijd, of iets lekkers uit een andere keuken, ben je in de Engelse hoofdstad aan het juiste adres. Een citytrip naar Londen is dan ook voor iedereen geschikt. Maak een wandeling door een van de prachtige stadsparken of geniet van het uitzicht vanuit de London Eye.

Vakanties in Londen ()

Accommodaties in Londen

Bezienswaardigheden in Londen

Tijdens een stedentrip naar Londen word je omringd door imposante gebouwen. Wat te denken van de Big Ben, de Tower of London, Buckingham Palace en de Tower Bridge? De London Eye valt met 135 meter gerust hoog te noemen en het uitzicht over de stad vanuit een van de capsules is dan ook adembenemend. Verder mogen het Natural History Museum, National Gallery en het British Museum niet op je lijstje ontbreken. Het is ook mogelijk om vanuit een van de bekende dubbeldekkers een rondrit te maken. Wil je even weg uit de drukke stad? In Hyde Park of Kensington Gardens zijn genoeg plekjes waar je in alle rust kunt genieten.

Winkelen en uitgaan in Londen

Liefhebbers van het shoppen boeken vaak een weekend naar Londen om zich uit te leven in Oxford Street, Bond Street of Regent Street. Hier vind je immers alle bekende ketens. Maar er is nog veel meer. Wat te denken van de gezellige Camden Market of die van Covent Garden? Als je 's avonds nog op pad wilt, kun je terecht in West End. Hier vind je naast gezellige pubs ook theaters en bioscopen. In de O2 Arena is ook altijd wel wat te beleven. Vele grote sportevenementen vonden er plaats en alle grote sterren hebben er een optreden gegeven.

Eten en drinken in Londen

Een citytrip naar Londen is niet compleet zonder een English breakfast te hebben genuttigd. De stad wemelt van de knusse lunchrooms waar je prima gerechten kunt vinden voor een fatsoenlijk bedrag. Verder zijn de bekende fastfoodketens en koffiebars overal aanwezig. Wie 's avonds lekker wil eten moet er rekening mee houden dat je een aanzienlijk bedrag kwijt bent voor een kwalitatieve maaltijd. Dat geldt ook zeker voor de kroegen, of pubs zoals ze in Engeland genoemd worden. Laat je hier echter niet door afschrikken, de sfeer is er binnen niet minder om en je wordt er met veel enthousiasme ontvangen.

Taal

De officiële taal in het Verenigd Koninkrijk is het Engels.

Geldzaken

Groot-Brittannië heeft als betaalmiddel de Britse Pond. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Groot-Brittannië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Groot-Brittannië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Groot-Brittannië is 230 volt.

Tijdsverschil

In Engeland is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Groot-Brittannië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/verenigd-koninkrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Groot-Brittannië is veilig te drinken.

De temperatuur in Londen

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook